Manja grupa migranata i dalje boravi u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Manja grupa migranata i dalje boravi u Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Grupa migranata iz Iraka dane provodi kod Željezničke stanice

Grupe migranata su 18. maja izmještene iz Sarajeva u Izbjeglički centar Salakovac, oko 20 kilometara nadomak Mostara. Prema izjavama voditelja Izbjegličkog centra u Salakovcu Edina Denje, situacija se tamo odvija po proceduri i oni su generalno zadovoljni. 

Ipak, u glavnom gradu BiH danas su se mogle vidjeti manje grupe migranata koji se nalaze na platou ispred Željezničke stanice u Sarajevu. Sa ovim migrantima su volonteri koji im obezbjeđuju hranu i piće. 

Također, danas su se po Starom gradu mogle vidjeti veće grupe  migranata. Da li će i oni biti upućeni prema Izbjegličkom centru Salakovac, ostaje da se vidi. 

Prognoze su da će izbjeglica biti sve više, jer prema najavama Međunarodne organizacije za migracije (IOM) zbog otvorenosti dvije migrantske rute te očekivanog dolaska većeg broja osoba iz Srbije, do kraja ljeta Bosna i Hercegovina može očekivati priliv od oko 400 migranata sedmično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije