Inzko s Grabar-Kitarović: Trgovački obrt s Hrvatskom iznosi četiri milijarde KM

A. B.
Inzko s Grabar-Kitarović: Trgovački obrt s Hrvatskom iznosi četiri milijarde KM
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s danas tokom službene posjete Bosni i Hercegovine s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Visoki predstavnik u BiH je nakon sastanka s hrvatskom predsjednicom izjavio kako su teme razgovora bile ekonomija, politička pitanja i regionalna stabilnost.

"Pričali smo i o Izbornom zakonu. Što se tiče ekonomije, Hrvatska je jedan od najvećih trgovačkih partnera, a trgovački obrt sa susjednom zemljom iznosi četiri milijarde maraka, što je mnogo više u odnosu na neke druge zemlje", kazao je Inzko.

Kada je riječ o Izbornom zakonu, Inzko je kazao da su Grabar-Kitarović informirali o pregovorima u kojima učestvuje i OHR.

"Čovjek koji je pisao Izborni zakon prije 22 godine je iz Belgije, a on je prije radio za OSCE. Razgovori će biti nastavljeni i naredne sedmice, a za sve treba postojati politička volja. Na kraju, naravno, ne mogu biti zadovoljni ali se to pitanje mora rješiti", zaključio je Inzko.

inzko_kolinda_RSA (2).jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Hrvatska predsjednica je u glavni grad BiH stigla danas u 9:30 sati, nakon čega se sastala s članovima Predsjedništva BiH, članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. 

Kolinda se sastala i s predstavnicama Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa kao, a uskoro će se sastati i s kardinalom Vinkom Puljićem.

Planirano je da Grabar-Kitarović posjeti i Novu Bilu, gdje će obići samostan Guča Gora, a nakon toga je planiran odlazak u Vitez, zatim u Žepče, gdje će posjetiti Katolički centar.

Grabar-Kitarović će boraviti i u Tuzli, Orašju i Derventi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije