Evo ko su uhapšena braća Ćulum: U Europi proglašeni za treću najveću opasnost

Radiosarajevo.ba
Evo ko su uhapšena braća Ćulum: U Europi proglašeni za treću najveću opasnost
Foto: Kurir / Nermin i Armin Ćulum u društvu Ognjena Vranješa

Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona uhapsili su braću Nermina i Armina Ćuluma, koji se dovode u vezu sa ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog osiguranja Žarka Pavlovića, potvrdio je komesar policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić za Radiosarajevo.ba.

Sanski Most: Uhapšena braća Armin i Nermin Ćulum

Inače, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Europe, kao i njegov brat Nermin.

Oni su na čelu bajkerske organizacije "United Tribuns", koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Europi su proglašeni za treću najveću opasnost po sigurnost, piše Kurir.

Rasvijetljena likvidacija Krunića, evo ko je uhapšen i za kim se traga

Opsadno stanje u BL: Specijalci i helikopter tragaju za ubicom, poznato kuda je pobjegao

Na mjesto ubistva S. Krunića stigli direktor, ministar i specijalna jedinica MUP-a RS

Ova grupa se, prema pisanjima brojnih europskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Državna agencija za istrage i zaštitu 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije "Ezel", koju je sprovodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke.

Tada je razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom. "United tribuns" djeluje u Austriji i Švicarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe "Hells angles" i "Bandiddos".

Inače, poznati nekadašnji nogometaš i član reprezentacije BiH Ognjen Vranješ, nedavno je objavio fotografiju na Instagramu s Nerminom i Arminom Ćulumom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije