Na mjesto ubistva S. Krunića stigli direktor, ministar i specijalna jedinica MUP-a RS

Radiosarajevo.ba
Na mjesto ubistva S. Krunića stigli direktor, ministar i specijalna jedinica MUP-a RS
Foto: Dejan Božić, RAS Srbija / Ilustracija

Direktor Policije RS-a Darko Ćulum i entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač došli su u Glamočane kod Banja Luke gdje je sinoć ubijen Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca i napadač, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen, javlja N1.

Također, na mjesto događaja stigli su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS.

Podsjećamo, u Banjoj Luci sinoć je ubijen poznati biznismen Slaviša Krunić. Ubijen je i radnik njegovog obezbjeđenja Ž.P, s Pala, te navodno jedan od napadača čiji se identitet provjerava.

Kako saznaje Srpskainfo, ubice su Krunića sačekale pred ulazom na porodično imanje u mjestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil ispucali više rafala.

Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dvije različite strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i mladić Ž. P. uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu Toyota.

Krunić je u napadu zadobio teške povrede vitalnih organa i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u UKC RS gdje je preminuo.

"Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali biće poznata nakon uviđaja", ispričao je izvor iz istrage.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije