Duraković: Nisam potpisala ugovor sa SBB-om, u to vrijeme nisam bila u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Duraković: Nisam potpisala ugovor sa SBB-om, u to vrijeme nisam bila u Sarajevu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zastupnica Jasna Duraković

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i bivša članica SBB-a kazala je kako ni ona nije potpisala notarski ugovor na koji se poziva vodstvo ove stranke.

SBB uzvratio Arnautu: Grafolozi će dokazati da ste potpisali ugovor

Kako je istakla, u vrijeme kada je navodno taj ugovor potpisan, ona je bila na odmoru u Blagaju. 

„Osim što su ovi ugovori ništavni, kao i nezakoniti u skladu sa članom 1.9 izbornog zakona BiH, u kojem stoji da ( (1) Mandat pripada izabranom nosiocu mandata, a ne političkoj stranci, koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja ga je predložila na kandidatskoj listi. Mandat ne može prestati osim u zakonom predviđenim slučajevima. (2) Ukoliko izabrani nosilac mandata, u toku trajanja mandata, istupi iz političke stranke, koalicije ili liste nezavisnih kandidata koja je učestvovala na izborima i na čijoj je kandidatskoj listi bio izabrani nosilac mandata, postaje samostalni vijećnik/odbornik, odnosno poslanik/zastupnik), ja ovaj ugovor nisam ni fizički mogla potpisati, budući da smo na taj dan 19.07.2019. godine slavili rođendan mojoj majci u Blagaju, skupa sa rodbinom i prijateljima, dakle brojnim svjedocima. Toliko“, napisala je Duraković.

Podsjetimo, Sasvez za bolju budućnost obavijestio je Jasnu Duraković i Damira Arnauta da će protiv njih biti pokrenuta tužba zbog izlaska iz stranke i uzimanja mandata koji, prema ugovoru koji je iz ove stranke priložen, pripada SBB-u.

Jasna Duraković napustila je SBB nakon što je ova stranka najavila da će zajedno sa SDA-om, DF-om te BOSS-om krenuti u smjenu Vlade KS.

Njoj se danas pridružio i bivši potpredsjednik SBB-a i zastupnik u Parlamentu BiH, Damir Arnaut.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije