Dodik o ANP-u: Ne zna se ni ko ga je pisao, ni šta žele s njim

Radiosarajevo.ba
Dodik o ANP-u: Ne zna se ni ko ga je pisao, ni šta žele s njim
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je ponovo komentarisao sporazum kojeg su potpisali stranka na čijem je čelu, Stranka demokratske akcije i Hrvatska demokratska zajednica. Osvrnuo se i na Godišnji nacionalni program (Annual National Programme - ANP).

Dodik je poručio da je nekome u interesu da sruši sporazum izbornih pobjednika, navodi RTRS.

Prema njegovim riječima, bespotrebno se iskomplikovalo poslije sporazuma, te ponovio da neće glasati za Godišnji nacionalni program.

"Neću glasati za Godišnji nacionalni program, ne zna ni ko ga je pisao, ni šta žele s njim. Mnogo je tamo nekih reformi, poput reforme policije i ja neću pristati", rekao je.

Ocijenio je da je uvrštavanjem tačke na dnevni red sutrašnje (20. august) sjednice kolektivnog vodstva zemlje Željko Komšić, kako je kazao, urušio dobru atmosferu.

Govorio je i o današnjem sastanku Komšića sa ambasadorima Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država - Matthew Fieldom i Eric Nelsonom. U vezi s tim, istakao je da se stranci ne bi trebali miješati u unutrašnje stvari države, ali da Komšić ima pravo da se sastaje s kim želi, navodi RTRS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije