Viceprvak svijeta u karateu stigao kući: Hamza Turulja je ponos nacije

Radiosarajevo.ba
Viceprvak svijeta u karateu stigao kući: Hamza Turulja je ponos nacije
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Svečani doček Hamze Turulj

Hamza Turulja, osvajač srebrene medalje na svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je održano u Čileu, stigao je u Bosnu i Hercegovinu, a svečani doček mu je organiziran na Skenderiji u Sarajevu.

Jedini osvajač odličja za Bosnu i Hercegovinu nastupio je u konkurenciji mlađih seniora do 21 godine, iako ima samo 18 godina. 

Hamza Turulja iz Čilea: Ponosan se vraćam kući roditeljima, medalja je za njih i BiH

Nakon pet pobjeda u eliminacijama član Karate kluba "Okinawa" iz Sarajeva u finalu je zaustavljen od predstavnika Maroka.

Na putu do finala Turulja je pobijedio prvake Indije, Mađarske, Španije, trostrukog prvaka Evrope iz Francuske te  kineskog Taipeija.

Svečani doček Hamze Turulj - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Svečani doček Hamze Turulj

U Karate savezu KS smatraju da ovaj historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu ne smije ostati nezapažen, te pozivaju građane da se pridruže svečanom dočeku.

Bravoooo: Hamza Turulja osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u karateu

Svojim trudom i zalaganjem Turulja je zastavu domovine uzdigao na vrh svijeta, pokazao nam šta je sve moguće i ohrabrio nas za bolje sutra - saopćeno jer iz KSKS. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije