Novi izazov popularnog Bosanca Erke Juna: Uskoro borba protiv Poljaka

Radiosarajevo.ba
Novi izazov popularnog Bosanca Erke Juna: Uskoro borba protiv Poljaka
Foto: PR com / Erko Jun u Londonu nastupa pod zastavom BiH

Ermin Junuzović alis Erko Jun, jedan od najpopularnijih Bosanaca na Facebooku, te fitnes-model i bodybuilder, drugi meč u MMA, gdje nastupa pod zastavom BiH, imat će u subotu, 6. oktobra u Londonu. On će nastupiti na velikom borilačkom spektaklu koji se održava u The SSE areni na Wembleyju.

Poljska / Erko Jun nakon slavlja sa zastavom BiH u MMA: Hvala svima i volim vas sve
Gdanjsk / Bosanac Ermin Junuzović u prvoj rundi nokautirao Poljaka
Poljska / MMA meč: Erko Jun poziva svoje zemljake da večeras navijaju za njega
MMA / Erko Jun, Bosanac kojeg obožavaju u svijetu: Pokazat ću svima da sam pravi lav

Protivnik će mu biti Poljak Popek Monster, koji uz MMA, ima uspješnu karijeru u Poljskoj kao rap muzičar.

"Spreman sam za novu pobjedu. Dobro sam upoznat s kvalitetima svog narednog protivnika, i vjerujem da ću ga poslati na pod prije kraja meča. Pripremao sam se u jednoj od najboljih dvorana u Evropi, u UFD Gymu u Dusseldorfu, gdje su najbolji treneri i borci. Imao sam priliku da treniram sa UFC borcem Thiagom Silvom, od kojeg sam mnogo naučio", rekao je Erko Jun.

Junuzović je u MMA sport ušao nakon upoznavanja sa bh. borcem Robertom Soldićem, poznatijim kao Vitez iz Viteza, nakon čega je počeo trenirati u Dusseldorfu u najboljoj njemačkoj dvorani UFD Gym, gdje pripreme vrši i Soldić, ali i najbolji bh. bokser Damir Beljo s kojima se veoma brzo sprijateljio.

Podsjećamo, Erko Jun, koji na Facebooku ima skoro pet miliona pratitelja, debitirao je u MMA pobjedivši u prvoj rundi poljsku filmsku zvijezdu Tomasza Oswiecinskija. Zanimljivo je da je Oswiecinski, koji je, također, tek prije nekoliko mjeseci debitirao u MMA-u, u debiju u ovom sportu pobijedio Popeka, koji je naredni protivnik Erke Juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije