Zmajevi poraženi nakon drame: BiH druga u Europi

Radiosarajevo.ba
Zmajevi poraženi nakon drame: BiH druga u Europi
Foto: Twitter / Slavlje Zmajeva

Reprezentacija Rusije u sjedećoj odbojci prvak je Europe.

U finalnom meču, Rusi su bili bolji od reprezentacije BiH ukupnim rezultatom 3:2.

Sjajna vijest iz Mađarske: Odbojkaški Zmajevi se bore za zlatnu medalju

U prvom setu, Rusija je imala nekoliko poena prednosti tokom sredine seta, da bi naši Zmajevi u samom finišu izjednačili i kod rezultata 24:23 propustili set loptu. Međutim, ipak na kraju, slavili su Rusi rezultatom 26:24.

U drugom setu bila je izjednačena igra do sredine ovog dijela meča, da bi naši Zmajevi poveli sa 11:10 kada selektor Rusije traži time-out, što je dovelo do toga da Rusi povedu sa 14:13. Do kraja seta bilo je veoma neizvjesno i napeto, ali Zmajevi igru dižu na viši nivo te uzimaju drugi set rezultatom 25:23.

Treći set Rusi otvaraju rezultatom 5:0. Naši odbojkaši ipak uspjevaju izjednačiti rezultat na 9:9 u nastavku ovoga seta, te ostvaruje prednost od 15:13.  Do kraja ovog seta igrao se poen za poen, ali naši Zmajevi sigurnom igrom u samom finišu treći set osvajaju rezultatom 25:23.

I početak četvrtog seta je bio gotovo preslikan. Rusija je povela sa 2:8, ali još jednom smo uzvratili i preokrenuli na 10:9. Nakon toga, ekipe su se smijenjivale u vodstvu i uslijedila je nova drama. Ovoga puta Rusija je bila bolja u finišu seta i sa 22:25 poravnala je na 2:2 u setovima.

U petom setu koji se igrao do 15 naš tim je imao čak tri set lopte, ali nije ih iskoristio, dok Rusija jeste svoju prvu i sa 15:17 odbranila je naslov prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije