Sportisti BiH danas putuje na Olimpijske igre za mlade

Radiosarajevo.ba
Sportisti BiH danas putuje na Olimpijske igre za mlade
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mlada ambasadorica Aleksandra Samardžić

Naša reprezentativka Aleksandra Samardžić danas putuje na Olimpijske igre za mlade - YOG Buenos Aires 2018 , ali ovog puta Bosnu i Hercegovinu će predstavljati kao mlada ambasadorica u ime Olimpijskog komiteta BIH!

Sretno, omladino! Predstavljeni sportisti koji će predstavljati BiH na YOG-u

"Aleksandra je ranije bila osvajačica srebrene medalje s Olimpijskih igara za mlade YOG Nanjing 2014, te smo ponosni na činjenicu da je za predstojeći YOG pozvana da svoja sportska iskustva prenese na mlade širom svijeta. Ponosni na našu Mladu Ambasadoricu!!!!", napisala je njena trenerica Arijana Jaha.

  

Podsjetimo, Bosnu i Hercegovinu će na toj prestižnoj sportskoj smotri u atletici predstavljati Aleksandra Roljić i Jovan Rošić (disciplina 400 m), u plivanju Emina Pašukan (50, 100, 200 m, prsno), Tina Tadić (200 m, prsno) i Fatih Tahirović (50 m, delfin), a u streljaštvu Amar Dizdarević (zračna puška, 10 m).

S bh. takmičarima u Bueos Aires putuju i njihovi treneri Goran Panić (atletika), Goran Grahovac (plivanje) i Edin Fazlija (streljaštvo), te mlada ambasadorica, proslavljena bh. džudistkinja Aleksandra Samardžić kao i Said Fazlagić, šef Misije i generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije