Željezničar i Sloboda remizirali: Na Grbavici nedostajali golovi

Radiosarajevo.ba
Željezničar i Sloboda remizirali: Na Grbavici nedostajali golovi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalji sa utakmice Željezničar - Sloboda

U prvom dijelu gledali smo nogomet bez mnogo idealnih prilika za postizanje gola. Gosti su na početku meča dva puta zaprijetili golmanu Željezničara.

Vedran Kjosevski je prvi put morao intervenirati kada je Vidović imao priliku u petoj minuti da ugrozi gol Plavih. Nedugo zatim zaprijetio je i bivši igrač Sarajeva koji sada nastupa u dresu Tuzlaka, Said Husejinović, ali je lopta prozujala pored gola domaćina. Igrala se 11. minuta.

Nakon početne inicijative gostiju, nogometaši Željezničara su preuzeli kontrolu igre, ali se mreža nije zatresla niti na jednoj strani.

Prvu veću priliku domaći tim imao je u 31. minuti. Plavi su dugo gradili napad, Pavić je uspio centrirati, ali Krpić nije imao sreće – lopta je otišla pored gola Slobode.

U nastavku susreta, prvo smo vidjeli dva žuta kartona, po jedan na obje strane. Prvo je požutio Pavić kod domaćih, pa Alispahić u redovima gostiju.

Gosti su u 59. minuti tražili jedanaesterac, ali se sudija Došlo nije oglasio. Vidović je bio najglasniji od svih igrača, ali sudija nije promijenio odluku.

Pogledajte sporni trenutak:

Najbolju priliku za postizanje gola igrači trenera Milomira Odovića imali su u 62. minuti kada je Zec sjajno šutirao. Mnogi su loptu vidjeli u golu Slobode, ali se Vukliš istakao. Izmamio je aplauze svojih saigrača, ali i uzdahe na tribinama Grbavice.

Do kraja susreta ostalo je 0:0. S ovim remijem najviše su profitirali lider Sarajevo i trećeplasirani Zrinjski, koji su danas ranije minimalno sa po 1:0 pobijedili Široki Brijeg, odnosno Mladost. 

 Koševo ponovo slavi: Sarajevo pobijedilo Široki i ostalo lider na tabeli

Rezultati by SofaScore

Odović: Najgora utakmica otkako sam trener

"Ovo je definitivno najgora utakmica u ovom mom mandatu. Neshvatljivo je da je bilo toliko loših pojedinaca posebno u zadnjoj i veznoj liniji. Zaista, s ovakvom igrom i pristupom nismo mogli ništa bolje postići. Ovo je nevjerovatno. Dobro je što se imamo priliku vaditi, ali ovo ne valja", izjavio je razočarani trener Željezničara Milomir Odović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije