Koševo ponovo slavi: Sarajevo pobijedilo Široki i ostalo lider na tabeli

Radiosarajevo.ba
Koševo ponovo slavi: Sarajevo pobijedilo Široki i ostalo lider na tabeli
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega na Koševu

Nogometaši Sarajeva večeras su na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ nadigrali Široki Brijeg sa 1:0, u jednom od dva derbija 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tri boda ostala su na Koševu zahvaljujući sjajnoj realizaciji Benjamina Tatara, koji je u 29. minuti zatresao mrežu gostiju iz Hercegovine.

U prvom poluvremenu tim s Koševa je imao više od igre. Puleni trenera Husrefa Musemića imali su i bolje prilike, ali se mreža gostiju u tom periodu igre zatresla samo jednom.

Neće ovo biti utakmica za pamćenje. Nije Sarajevo prikazalo šampionsku igru, ali navijače može da raduje serija od četiri uzastopne pobjede, odnosno devet mečeva bez poraza (posljednji poraz Bordo tim upisao na Koševu od 0:8 protiv Atalante u Europskoj ligi, 2. augusta).

Prvu priliku za gol imali su gosti u petoj minuti, kada je Kovačević loše intervenirao, ali gosti se nisu najbolje snašli i iz svega su izvukli samo korner, nakon kojeg je ostalo 0:0. Gosti su i u 27. minuti, svega 120 sekundi prije gola Sarajeva, imali veliku priliku nakon pogreške Mujakića, ali se mreža Kovačevića nije zatresla.

U 29. minuti kapitulirao je Bandić. Odlični Selmir Pidro sjajno je ubacio s lijeve strane, a golgeterski raspoloženi Benjamin Tatar glavom zatresao mrežu gostiju za veliko slavlje navijača Sarajeva, popularnih Hordi zla.

Do kraja prvog dijela Sarajevo je imalo još dvije prilike za gol preko Rahmanovića, ali je ostalo 1:0. Prilike su bile u 43. i u drugom minuti sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

U nastavku ponovo je tim s Koševa bolje otvorio susret. U 51. minuti Mersudin Ahmetović je mogao zatresti mrežu Bandića, ali se napadač Bordo tima nije najbolje snašao.

U 66. minuti sjajni Tatar ponovo je bio u glavnoj roli kada je sjajno dodao do Hebibovića, koji nije uspio promijeniti rezultat na semaforu.

Gosti su u finišu pojačali tempo u želji da dođu barem do boda. S dvije izmjene (ušli Jurić i Popović) malo su pojačali ritam igre prema golu domaćina.

U 76. minuti Kovačić je ponovo propustio lijepu priliku za goste, kao i Hebibović pet minuta prije kraja susreta.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Sarajevo je slavilo pobjedu od 1:0 i zadržalo lidersku poziciju. 

U drugom derbi susretu 11. kola Premijer lige BiH od 20.30 sati, na Grbavici igraju Željezničar i Sloboda.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije