Izbor FIFA-e za najboljeg igrača: Iz Juventusa stigao dokaz ko će dobiti nagradu

Radiosarajevo.ba
Izbor FIFA-e za najboljeg igrača: Iz Juventusa stigao dokaz ko će dobiti nagradu
Foto: Sporting News / Modrić, Ronaldo ili Salah će dobiti FIFA nagradu za najboljeg nogometaša 2018.

U londonskom Royal Festival Hallu večeras će biti proglašen, između ostalog, najbolji nogometaš godine u izboru Svjetske nogometne federacije – FIFA-e.

Nakon desetogodišnje vladavine Lionela Messija i Cristiana Ronalda, The Best FIFA Football Awards – mogao bi večeras dobiti jedan nogometaš iz našeg komšiluka - Luka Modrić.

Kapiten reprezentacije Hrvatske, koji je s Vatrenima osvojio srebrenu medalju na Mundijalu u Rusiji, u najuži izbor za FIFA-ina nogometaša godine nomin9iran je zajedno sa Cristianom Ronaldom i Mohamedom Salahom.

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo neće u ponedjeljak prisustvovati dodijeli nagrada svjetske krovne organizacije FIFA-e, što bi mogao biti znak da će priznanje za najboljeg nogometaša svijeta dobiti hrvatski kapetan Luka Modrić.

Ronaldo neće večeras prisustvovati dodjeli nagrada, što bi mogao biti znak da će priznanje za najboljeg nogometaša svijeta dobiti Modrić.

"Niko iz Juventusa neće prisustvovati jer je prekratko vrijeme od našeg večerašnjeg povratka u Torino te utakmica u srijedu te iduću subotu. Juventus je zahvalan na pozivu no ne može se odazvati", rekla je glasnogovornica Juventusa Enrica Tarchi.

Osim izbora najboljeg nogometaša, večeras u Londonu bit će izabrani i nogometašica godine, najbolji golman, najbolji trener, najbolja trenerica, najljepši gol, najbolji tim godine, a dijelit će se još nagrade za fair-play i nagrada za navijače.

Podsjetimo, Ronaldo se nije pojavio ni na proglašenju najboljeg igrača godine u izboru UEFA-e u Monte Carlu. I tada je nagradu odnio fenomenalni Luka Modrić. 

Luka Modrić proglašen za najboljeg igrača Europe

Ronaldov menadžer: Luka Modrić najbolji igrač Europe? Smiješno

Još jednom se uvjerite kakav je Modrić maestro:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije