Džemil Šoše, FK Velež: Njega je NS FBiH kaznio jer je ukazao na lopovluk sudija

A. S.
Džemil Šoše, FK Velež: Njega je NS FBiH kaznio jer je ukazao na lopovluk sudija
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Džemil Šoše, direktor FK Velež

U Mostaru i Fudbalskom klubu Velež sa posebnom pažnjom prate policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koju su, prema nalogu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, su danas uhapsili 12 osoba koji su osumnjičeni za krivična djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti, u našem nogometu. 

SIPA nastavlja akciju: Broj uhapšenih sudija i čelnika nogometa u BiH povećan na 12

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prema nalogu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nastavili su danas hapšenja i pretrese više osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti.

Kako smo već pisali, nakon što je jutros uhapšeno osam, još četiri osobe su do podne lišene slobode, pa ih je na ispitivanju ukupno 12, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz SIPA-e. 

"Akciju smo proveli prema naredbama Tužilaštva i Suda BiH, uz pomoć MUP-a RS, MUP-a KS i MUP-a SBK. Sve uhapšene osobe su trenutno na obradi", potvrđeno je iz SIPA-e za naš portal. 
 
Zanimljivo, među prvima koji je ukazao na malverzacije u našem nogometu je direktor FK Velež Džemil Šoše, koji je čak bio i kažnjen od strane Nogometnog saveza Federacije BiH, zajedno sa svojim klubom, jer je ukazivao na sudijske lakrdije. Po džepu su ga "udarili" sa 1.000 KM. 
 
Posebno upečatljiva je buila utakmicu u Goraždu, odigrana u martu ove godine, na kojoj su Mostarci drastično oštećeni, baš od jednog od uhapšenih - sudije Kenana Bajraktarevića.
 
"U svakom slučaju podržavam akciju i hapšenja sudija i čelnika našeg fudbala, te sve što u cilju da dođe do ozdravljenja naših saveza, ali i klubova. Ono što se dešavalo prošle sezone, a mogu govoriti samo o Veležu, to je bila jedna katastrofa. Izdvojio bih samo susret protiv Goražda, gdje sam čak bio kažnjen od nadležnih, ali i klub zbog iznošenja spornih situacija u javnost. Svi znaju za naš video u prvoj varijanti kada smo objavili 19 spornih situacija, kasnije je taj broj porastao na 34 i taj susret je veliko zlo. Molim klubove da se bave nogometom, a ne sporednim stvarima i po tom pitanju nam može pomoći samo NSBiH i NS FBiH. Što se Veleža tiče podrška svim strukturama, od SIPA-e, Tužilaštva BiH, nogometnim savezima", kaže Šoše za Radiosarajevo.ba
 
Šoše je podvukao i gdje se sve još trebaju okrenuti klubovi za bolju budućnost našeg nogometa.

Direktor Veleža: Pustite se zastavice i WC šolje, slijedimo gest Make Ivankovića

Društvene mreže i portali u Bosni i Hercegovini su večeras bili užareni nepotrebnim tekstovima o tome "da li je zastavica Fudbalskog kluba Velež završila u WC šolji u svlačionici HŠK Zrinjski", nakon subotnjeg mostarskog derbija u kojem su Rođeni sa 1:0 nadigrali bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine.

"Klubovi se trebaju baviti samo da dođe do bolje infrastrukture na nasšim stadionima, kako bismo mladima osigurali što bolje uslove. Teško da se može roditi novi Miralem Pjanić pa da nam dođe iz Luksemburga ili niz igrača koji su došli izvana i branili boje BiH. Mi smo primorani da upravo ovdje radimo i pravimo i damo što bolje uslove talentima u našoj državi, koji će jednog dana biti nosioci svih reprezentativnih selekcija. Tereni, na kojima radimo, nisu nam još na zadovoljavajućem nivou", dodao je Džemil Šoše, direktor FK Velež. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije