FK Željezničar ostao bez licence za Europu?

A. S.
FK Željezničar ostao bez licence za Europu?
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Susret Želje i Čelika na Grbavici

Fudbalski klub Željezničar ostao je bez licence za učešće u Europskoj ligi naredne sezone, nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Selimović, predsjednik Želje: Istina je, Osim nas je tužio za 400.000 KM

Plavima je uskraćena licenca za učešće na europskoj sceni zbog kašnjenja uplate bivšem treneru Slavku Petroviću od četiri dana poslije roka.

Na osnovu dostavljenih izvještaja, relevantne dokumentacije klubova-aplikanata i provedene procedure u skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju za takmičenja Premijer lige BiH i UEFA u sezoni 2019/2020. godina, Drugostepena komisija NSBiH je potvrdila odluku Prvostepene komisije i Plave zaustavila putu novog nastupa na europskoj sceni.   

Drugostepena komisija za licenciranje NSBiH ima šest članova i navodno prilikom glasanja za licencu rezultat je bio 3:3. S obzirom na to da po Statutu NSBiH glas predsjednika komisije ima veću vrijednost, presudio je njegov glas.

Članovi Drugostepene komisije za licenciranje NSBiH su: 

1. Ivica Đogić predsjednik
2. Miodrag Rosić prvi potpredsjednik
3. Maid Delić drugi potpredsjednik
4. Midhat Hodžić član
5. Slaven Petrić član
6. Dragan Komadina član

"Ja vam ništa ne mogu kazati, a klubovi će u roku 48 sati dobiti odluku", rekao je kratko Ivan Đogić za naš portal. 

Na današnjem skupu u NSBiH se odlučivalo o žalbama na odluke Prvostepene komisije za licenciranje kojima je odbijeno izdavanje licenci za BH Telecom Premijer ligu klubovima Krupa, Sloboda i Čelik, te po žalbi Željezničara na odluku o odbijanju izdavanja licence za učešće u UEFA takmičenjima.Oglasili se iz FK Željezničar u vezi licence, suspendiran direktor Šiljak

Zenički Čelik na zvaničnom Facebook profilu je objavio da je ovom klubu odobrena licenca za učešće u PLBiH iduće sezone, dok je odranije poznato da problema sa licencom neće imati ni Sloboda.

Oglasili se iz FK Sloboda nakon što nisu dobili licencu za Premijer ligu BiH

Ako iz NSBiH potvrde ovu informaciju, umjesto Želje sada će BiH u Europskoj ligi predstavljati Radnik iz Bijeljine

"Željezničar je žrtva mešetara iz Prvostepene komisije za licenciranje. Izvršili smo svoje obaveze u roku, pokrenut će se personalne tužbe protiv svih članova provestepene komisije, tražit ćemo da se doživotno udalje iz sporta. Ako bude negativni odgovor započet ćemo moguće aktivnosti prema UEFA i FiFA", kazao je nedavno Mirza Ustamujić, član UO FK Željezničar.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije