Oglasili se iz FK Sloboda nakon što nisu dobili licencu za Premijer ligu BiH

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz FK Sloboda nakon što nisu dobili licencu za Premijer ligu BiH
FOTO: Fena / Sloboda-Čelik

Povodom odbijanja zahtjeva Fudbalskog kluba Sloboda za izdavanje licence za učešće u Premije rligi Bosne i Hercegovine naredne sezone, oglasio se tuzlanski klub.

Saopćenje FK Sloboda prenosimo u cijelosti:

“Upravni odbor FK Sloboda Tuzla dobio je Odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja je zasjedala 3. maja 2019. godine u Sarajevu, a koja je donijela Odluku da FK Sloboda Tuzla nije u potpunosti postupio u skladu s pojedinim odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH te je iz tog razloga komisija odbila Zahtjev za licencu FK Sloboda Tuzla za takmičenje u sezoni 2019./2020.

Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK Sloboda Tuzla poštuje Odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke.

Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u Klubu, povukla odgovarajuće poteze te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije”, navodi se u saopćenju FK Sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije