Rođeni su tri godine čekali ovaj dan: Video koji mnogo govori

Radiosarajevo.ba
Rođeni su tri godine čekali ovaj dan: Video koji mnogo govori
Foto: FK Velež / Stadion Vrapčići

Tri godine su igrači i navijači Veleža čekali dan kada će ponovo igrati u fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U prvoj utakmici će Rođeni ugostiti Mladost Doboj-Kakanj.

Rođeni, Rođeni: Mi smo raja iz Mostara, sve nas ista ljubav spaja

U protekle tri godine je mostarski klub prolazio kroz teške trenutke. Zbog teškoća koje su ga zadesile, neki su mislili da će se ugasiti. Ali, brojni navijači nisu odsutali od Veleža.

Nekoliko hiljada Mostaraca priredilo veličanstveni doček za igrače Veleža na Musali

Njihova podrška je bila ključna da klub ponovo igra protiv tradicionalnih rivala kao što su Sarajevo, Željezničar, Čelik, Sloboda i Borac. Veliko interesovanje za današnju utakmicu protiv Mladosti je još jedan od pokazatelja da su željno očekivali povratak u Premijer ligu.

Velež zvanično prvak: Mostar večeras neće spavati, na Musali velika fešta

Euforije i motivacije pred utakmicu ne nedostaje. Veležovci imaju razloga za optimizam i nakon pripremnih utakmica u kojima su, između ostalih, savladali Široki Brijeg i Željezničar.

Da je subota u gradu na Neretvi u zanku fudbala podsjetili su iz kluba posvetivši poseban video snimak posvećen meču protiv Mladosti. Utakmicu su opisali kao borbom za još jedan historijski uspjeh.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije