Velež zvanično prvak: Mostar večeras neće spavati, na Musali velika fešta

A. S.
Velež zvanično prvak: Mostar večeras neće spavati, na Musali velika fešta
Foto: Admir Kuburović / Navijači Veleža slave povratak u PL BiH

Fudbalski klub Velež se vratio u Premijer ligu. Tri godine "tamnice" u drugoligaškom društvu za Rođene je završeno. Danas zvanično.

Ludnica je u Mostaru: Pogledajte kako slave Rođeni

Utakmicom protiv komšijskog Igmana iz Konjica spuštena je zavjesa. Fešta može početi, a rezultat (4:2) je svakako u drzugom planu, jer je Velež već u društvu najboljih.

Više od 6.000 navijača danas je bilo u Vrapčićima. Rijeke navijača slijevale su se prema stadionu iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Veliki broj gostiju, legende kluba i prijatelji došli su na stadion da uveličaju feštu... Tu su Duško Bajević, Čorba Hadžiabdić, Ivan Ćurković... Marjan Kvesić, član Predsjedništva Olimpijskom komiteta BiH, veliki prijatelj Veleža...

Legende Enver Marić i Vahid Halilhodžić nisu mogle doći, ali su poslali čestitke i želje da se Velež naredne sezone vrati u vrh bh. fudbala.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, na stadionu je nastao opći delirijum. Navijači slave veliki dan u historiji Rođenih, a čelnici NSBiH su zvanično dodijelili pehar pobjedniku. Pehar je kapitenu Veleža uručio Slaven Garić, potpredsjednik Fudbalskog saveza FBiH.

No, ovdje fešta ne prestaje... Slavlje se nastavlja na Musali, gdje će se u 21.30 održati veliko navijačko slavlje i zvanično spustiti zavjesa na šampionski ples Rođenih.

Mostar večeras neće spavati, a iz kluba su najavili daleko veću proslavu nego što je bila prošle subote kada su se igrači pobjednički vratili iz Visokog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije