Zvijezda FK Sarajevo otkrio zašto je podržao navijače na protestima

A. S.
Zvijezda FK Sarajevo otkrio zašto je podržao navijače na protestima
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Baklje na protestima navijača FK Sarajevo

Više od hiljadu članova Udruženje navijača FK Sarajevo – Horde zla okupilo se večeras na mirnim protestima navijača Bordo tima ispred klupskih prostorija.

Među njima bio je i klupska legenda i jedan od najboljih nogometaša novije generacije FK Sarajevo Almir Zeka Turković.

On je u razgovoru za Radiosarajevo.ba otkrio razlog dolaska i podrške.

„Došao sam da vidim raju, a sve ovo Husref je zaslužio. Žao mi je što je ovakav način da se sve ovo dešava, ali drugog izbora nije bilo. Ovo što sada vama govorim, govorio sam i prije deset godina, i kada je došao Tan, pa i prijatelji Sarajeva i sada. No, žao mi je što sve ovo ne pije vode“, priča popularni Zeka za Radiosarajevo.ba.

Almir Turković - undefined

Almir Turković

Turković je ljudska i igračka legenda FK Sarajevo, ali i Grada Sarajeva. Omiljen je u raji i kod navijača FK Željezničar.

„Neki kažu da sam lud, da stalno te isto pričam, ali ovo je prešlo svaku mjeru na koji je način Musemić smijenjen. Husref zaslužuje poštovanje. Iz Splita, Zagreba, Zadra... su me zvali telefonom, raspituju se za detalje. Nikome nije jasno da jedan trener bude smijenjen, a da je prvi na tabeli. Husref je ujedinio sve prave navijače FK Sarajevo, a koliko vidim ima podršku iz cijele BiH, ali i regiona. Stvarno je napravio jedno navijačko jedinstvo“, dodao je Turković.

Na pitanje da li je očekivao da će se na protestima okupiti više od hiljadu navijača ispred klupskih prostorija, Turković kaže da – jeste.

„Svi su zasitili lopovluka i zato je došlo ovoliko raje pred klupske prostorije“, dodao je Turković za Radiosarajevo.ba.

Protesti navijača FK Sarajevo: Kap koja je prelila čašu

Udruženje navijača FK Sarajevo - Horde zla organiziralo je današnji protest navijača Bordo tima. "On voli Sarajevo, pravi je hordaš, Husref Musemić jedan je od nas", skandiraju najvatreniji navijači ovog kluba na adresi Titova 38b. Zapalili su i baklje. Među hiljadama navijača je i igrač FK Sarajeva Almir Turković.

"On voli Sarajevo, pravi je hordaš, Husref Musemić jedan je od nas", skandirali su na današnjim protestima najvatreniji navijači ovog kluba na adresi Titova 38b. Zapalili su i baklje, te uzvikivali: "Ne damo da uništite sve!"

 

Podsjećamo, Udruženje navijača FK Sarajevo putem svoje zvanične Facebook stranice pozvalo je sve navijače na mirni protest navodeći kako razlog za mirni protest nije otkaz koji je dobio šef stručnog štaba Husref Musemić, nego da je način na koji je dobio otkaz kap koja je prelila čašu nezadovoljstva svih navijača FK Sarajevo.

Iako su očekivali prisustvo direktorice Sabrine Buljubašić, predsjednika Upravnog odbora Senada Jahića, sportskog direktora Emira Hadžića, te predsjedavajućeg skupštine Valentina Ilievskog, oglasili su se iz FK Sarajevo sa obavještenjem za navijače i javnost da nema ništa protiv legalnog i mirnog okupljanja navijača i javnosti u cilju izražavanja svog nezadovoljstva usred trenutnih okolnosti.  

Iz Kluba su im poručili kako nisu u mogućnosti doći na proteste.
 
"Fudbalski klub Sarajevo je spreman i voljan održati otvoreni i susretljivi razgovor putem sastanka sa zvaničnim predstavnicima navijačkih skupina u periodu koji zajednički kompromisno dogovore", rekli su iz FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije