Protesti navijača FK Sarajevo: Kap koja je prelila čašu

Radiosarajevo.ba
Protesti navijača FK Sarajevo: Kap koja je prelila čašu
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Protesti navijača FK Sarajevo

Udruženje navijača FK Sarajevo – Horde zla organiziralo je današnji protest navijača Bordo tima.

"On voli Sarajevo, pravi je hordaš, Husref Musemić jedan je od nas", skandiraju najvatreniji navijači ovog kluba na adresi Titova 38b. Zapalili su i baklje.

Među hiljadama navijača je i igrač FK Sarajeva Almir Turković.

Podsjećamo, Udruženje navijača FK Sarajevo putem svoje zvanične Facebook stranice pozvalo je sve navijače da danas dođu ispred prostorija kluba na mirne proteste.

Nema mira u FK Sarajevo: Udruženje navijača pozvalo na proteste zbog smjene Musemića

Kako su naveli, razlog za mirni protest nije otkaz koji je dobio šef stručnog štaba Husref Musemić, nego da je način na koji je dobio otkaz kap koja je prelila čašu nezadovoljstva svih navijača FK Sarajevo.

"Razlog nezadovoljstva jeste netransparentan rad uprave i niz pogrešnih odluka u proteklom periodu, a koje za posljedicu imaju stvorenu lošu atmosferu unutar i oko kluba", stoji u pozivu Udruženja navijača FK Sarajevo objavljenog na Facebooku.

Iako su očekivali prisustvo direktorice Sabrine Buljubašić, predsjednika Upravnog odbora Senada Jahića, sportskog direktora Emira Hadžića, te predsjedavajućeg skupštine Valentina Ilievskog, oglasili su se iz FK Sarajevo sa obavještenjem za navijače i javnost da nema ništa protiv legalnog i mirnog okupljanja navijača i javnosti u cilju izražavanja svog nezadovoljstva usred trenutnih okolnosti. 

"S obzirom na to da je javni skup navijača zakazan za srijedu, 4. decembra u 17.30 sati ispred službenih prostorija FK Sarajevo u ul. Maršala Tita 38/b, rukovodstvo Kluba nije u mogućnosti izlaziti među proteste da se sretne sa navijačima. 

Fudbalski klub Sarajevo je spreman i voljan održati otvoreni i susretljivi razgovor putem sastanka sa zvaničnim predstavnicima navijačkih skupina u periodu koji zajednički kompromisno dogovore.

Za ovakvu službenu i mirnu komunikaciju sa navijačima rukovodstvo ima saglasnost predstavnika većinskih vlasnika ulagačkih prava gospodina Nguyena Hoaia Nama", naveli su iz ovog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije