Prosinečki za Radiosarajevo.ba po povratku iz Turske prenio dojmove iz Rizea

A. Sokolović
Prosinečki za Radiosarajevo.ba po povratku iz Turske prenio dojmove iz Rizea
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Prosinečki u razgovoru s našim novinarom

Robert Prosinečki je posljednji izašao iz VIP zone na Sarajevskom aerodromu od svih članova naše ekspedicije koja je protekla tri dana bila u Turskoj, gdje su Zmajevi u susretu bez golova odigrali prijateljski meč protiv Turske.

Popularni Robi izdvojio je nekoliko minuta vremena da za Radiosarajevo.ba sumira dojmove meča u Rizeu, ali i kaže nam rečenicu, dvije o važnom duelu koju našu nogometnu reprezentaciju očekuje u ponedjeljak na stadionu Grbavica (20:45 sati, Sjeverna Irska).

Zmajevi se vratili iz Trabzona: Od danas kreće operacija Sjeverna Irska

Turska - BiH 0:0: Prosinečki i 7. uzastopni meč bez poraza

Jesu li spremni šal i baklje: Milorade, BiH večeras igra protiv Turske

"Smatram da je utakmica u Rizeu bila sasvim solidna, pogotovo prvo poluvrijeme. Imao sam priliku sada da pojedinim igračima dam i šansu da odigraju 45 minuta, s obzirom na to da nemamo sada mnogo prijateljskih utakmica kako se igra ova Liga nacija. Sve u svemu moramo biti zadovoljni", kazao je Prosinečki za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba: Stekli smo dojam da je prvo poluvrijeme protiv Turske bilo bolje?

Prosinečki: Možda nije bilo idealno drugo poluvrijeme, ali smo prvo odigrali kako smo htjeli, tako da smo neke igrače i odmorili, koji će u ponedjeljak nastupiti. Imamo širinu, što je najvažnije", 

Radiosarajevo.ba: Upravo nas zanima ta širina o kojoj govorite. Da li su neki igrači pokazali da se na njih može računati?

Prosinečki: Teško mi je govoriti o tome, jer jedna utakmica nije mjerilo. No, oni sigurno imaju kvalitetu čim su tu s nama. U ponedjeljak nam je važna utakmica, tako da imamo tri dana da se odmorimo, ali i adekvatno pripremimo za meč sa Sjevernom Irskom. 

Radiosarajevo.ba: Večeras igraju Austrija i Sjeverna Irska. Remi u Beču bi bio idealan?

Prosinečki: Uh, to bi bilo super...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije