Poznato ko će prenositi utakmice Zmajeva protiv Finske i Italije

Radiosarajevo.ba
Poznato ko će prenositi utakmice Zmajeva protiv Finske i Italije
FOTO: Arhiv / Zmajevi na putu prema plasmanu na Evropsko prvenstvo

Nova BH tokom juna nastavlja prenositi kvalifikacijske mečeve nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, saopćeno je iz ove medijske kuće.

Već 7. juna očekuje nas meč Ukrajina - Srbija, a obje selekcije su uspjele protiv Portugala u gostima odigrati neriješeno. Jasno je da će selektor Srbije Mladen Krstajić morati tražiti pobjedu, jer je Ukrajina uz Portugal najozbiljniji kandidat za prve dvije pozicije.

Dan kasnije, 8. juna, Hrvatska će ugostiti reprezentaciju Velsa, koja je uvijek neugodan protivnik. Hrvatska je bolja u međusobnim dvobojima i još uvijek nije zabilježila poraz od Velsa, a upisali su tri pobjede i jedan remi. Ipak, Zlatko Dalić je pod pritiskom, jer bi novi poraz sigurno uzdrmao ambicije Hrvatske koja želi jedno od prva dva mjesta i plasman na prvenstvo Evrope.

Prosinečki bi mogao dobiti strašno pojačanje: To mi je san, samo da imam taj dres

Istoga dana i Bosna i Hercegovina nastavlja svoj put u Finskoj koja je sve samo ne lagan protivnik. Selekcija Finske posebno je nezgodna na svom terenu gdje nisu primili gol u posljednjih sedam mečeva, s druge strane Džeko i društvo nisu tresli mreže protivnika u gostima u posljednje tri utakmice. I ovaj put nam je potrebna pobjeda, a selektor će morati naći zamjenu i za Pjanića.

Najzanimljiviji susret bit će između petorostrukih prvaka svijeta koji će u Torinu ugostiti našu reprezentaciju, posebno jer su se BiH i Italija samo jednom sastajale. Prosinečki će u ovom meču moći računati i na Pjanića i to je svakako pozitivna vijest. Bez obzira na sve, selekcija Italije je favorit, ali sigurni smo da će naš tim dati maksimum za dobar rezultat.

KOMPLETAN RASPORED UTAKMICA KOJE MOŽETE PRATITI U PROGRAMU NOVE BH:

GRUPA B
7. juni, petak u 20.45h
Ukrajina – Srbija

GRUPA E
8. juni, subota u 15h
Hrvatska – Vels

GRUPA J
8. juni, subota u 18h
Finska – BiH

GRUPA B
10. juni, ponedjeljak u 20:45
Srbija - Litvanija

GRUPA J
11. juni, utorak u 20:45h
Italija - BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije