Potvrđeno: FK Sarajevo domaći susret u Europi igra na Bilinom polju

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: FK Sarajevo domaći susret u Europi igra na Bilinom polju
Arhiv / FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo susret trećeg pretkola Europske lige protiv BATE Borisova ili Rosenborga odigrat će na stadionu Bilino polje, potvrđeno je iz FK Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ne ispunjava potrebne uslove za odigravanje susreta, Fudbalski klub Sarajevo primoran je zakazati susret na drugoj lokaciji.

Rok ističe danas: Gdje će FK Sarajevo igrati 3. kolo kvalifikacija za Europa ligu

S ovom odlukom riješena je dilema na kojem će stadionu prvak Bosne i Hercegovine dočekati narednog protivnika na europskoj sceni. 

FK Čelik Zenica: Sarajevo je uputilo upit za korištenje stadiona na pogrešnu adresu

U četvrtak je u FK Sarajevo održan sastanak čelnih ljudi kluba, koji su "vagali" dobre i loše strane gostovanja na stadionu Bilino Polje i Grbavici.

Fudbalski klub Sarajevo je u proteklim danima prikupio ponude za iznajmljivanje stadiona koji ispunjavaju uslove treće kategorije. Nakon detaljne analize ponuđenih uslova, a uzimajući u obzir finansijske, organizacione i druge parametre, donesena je odluka da će susret biti odigran na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Jedan od osnovnih razloga ovakve odluke jeste da su fiksni troškovi u drugoj ponudi su bili trostruko veći od one zaprimljene od Fudbalskog kluba Čelik.

Unatoč želji da se zbog logističkih troškova i potencijalnih prepreka za dolazak u Zenicu, navijačima omogući gledanje utakmice u njihovom gradu, u pregovorima za iznajmljivanje stadiona Grbavica, naknadno je dodana i klauzula nemogućnosti korištenja južne tribine što smanjuje kapacitet stadiona Grbavica za cca 3.000 mjesta, te niz drugih uslova koje FK Sarajevo ne želi prihvatiti.

Podsjetimo, upravo Bilino polje u Zenici i Grbavica u Sarajevu, uz stadion Pecara u Širokom Brijegu, najbolje su klasificirani stadioni u BiH. 

To su stadioni treće kategorije i ispunjavaju uvjete za odigravanje utakmica trećeg kola kvalifikacija i play-offa UEFA Lige prvaka i Europske lige kao i kvalifikacionih reprezentativnih susreta.  

Prvi meč 3. pretkola Evropske lige Sarajevo će igrati 8. augusta, dok je revanš zakazan za sedam dana poslije. 

U cilju stvaranja što je moguće bolje navijačke atmosfere, Fudbalski klub Sarajevo će kompletirati nekoliko aranžmana kako bi svi zainteresovani navijači mogli povoljno i bezbjedno podržati voljeni klub na ovoj utakmici u Zenici.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije