Ognjen Vranješ predložio novog selektora Zmajeva i ponovo došao u centar pažnje

Radiosarajevo.ba
Ognjen Vranješ predložio novog selektora Zmajeva i ponovo došao u centar pažnje

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je i zvanično ostala bez selektora. Izvršni odbor je na e-mail sjednici donio odluku da Robertu Prosinečkom uruči otkaz.

Još i dok Prosinečki nije bio na izlaznim vratima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine krenul ose u potragu za njegovim nasljednikom.

Robert Prosinečki napušta BiH: Vraća li se omiljeni selektor na klupu Zmajeva?

Robert Prosinečki je dogovorio da napušta kormilo nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba od izvora bliskog Nogometnog savezu BiH. Hrvatski stručnjak je na odlasku sa klupe Zmajeva, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda ove informacije na Izvršnom odboru NSBiH. Polako se bliži žrijebanje grupne faze Europskog prvenstva.

Kontaktirali smo Safeta Sušića, selektora pod čijom je komandom BiH imala najviše uspjeha i plasira se na Svjetsko prvenstvo u Brazil, koji je kazao da nije dobio nikakav poziv i da ne želi ništa komentirati dok je Prosinečki još selektor.

"Mene još niko nije zvao, tako da ne bih ništa ni komentirao", kazao je Sušić za Radiosarajevo.ba

Ubrzo zatim na društvenim mrežama krenula je potraga za novim selektorom – Ćiro Blažević. Felix Magath, Amar Osim, Husref Musemić... samo su neka od imena koja se spominju.  

No, na Instagram profilu jednog portala oglasio se i nekadašnji reprezentativac BiH, Ognjen Vranješ.

Ognjen Vranješ predložio novog selektora Zmajeva - undefined

Instagram: Ognjen Vranješ predložio novog selektora Zmajeva

Vranješ je u svom stilu predložio sebe lično za selektora i izazavao brojne komentare.

Čelnici Nogometnog saveza jučer su se oglasili saopćenjem, gdje su, između ostalog, kazali da je na sjednici Izvršnog odbora zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema A selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora.    

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije