Robert Prosinečki napušta BiH: Vraća li se omiljeni selektor na klupu Zmajeva?

A. S.
Robert Prosinečki napušta BiH: Vraća li se omiljeni selektor na klupu Zmajeva?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Robert Prosinečki je dogovorio da napušta kormilo nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je  za Radiosarajevo.ba od izvora bliskog Nogometnog savezu BiH. 

Hrvatski stručnjak je na odlasku sa klupe Zmajeva, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda ove informacije na Izvršnom odboru NSBiH. 

UEFA potvrdila grupe za Euro: Evo u kojoj bi mogli biti Zmajevi

Polako se bliži žrijebanje grupne faze Europskog prvenstva. Iako se još ne znaju svi učesnici, jer se još traže četiri putnika, UEFA je još ranije obznanila da će žrijeb biti održan u Bukureštu, u narednu subotu, 30. novembra, u 18 sati. U petak je obavljen žrijeb baraža. Bosna i Hercegovina će 26.

Kada će se sjednica IO NSBiH održati? 

"Do kraja naredne sedmice", potvrdio je izvor. 

Pregovori sa Prosinečkim su trajali nekoliko dana, a najveći problem je bio uvjet pod kojim će napustiti naš tim, koji je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo BiH doživio brodolom i zauzeo četvrto mjesto. 

"Prosinečki je već podnosio ostavku, koju Izvršni odbor NSBiH nije prihvaćao. Sada je dogovor da dođe do sporazumnog raskida i očekujem da tako i bude", kaže naš izvor iz NSBiH.

Podsjetimo, u prošli petak je obavljen žrijeb baraža. Bosna i Hercegovina će 26. marta biti domaćin Sjevernoj Irskoj, a u slučaju pobjede će 31. marta dočekati boljeg iz duela Slovačka - Irska.

UEFA je još ranije obznanila da će žrijeb grupa na Euru biti održan u Bukureštu, u subotu, 30. novembra, u 18 sati.

Safet Sušić - undefined

Arhiv: Safet Sušić

Ko će voditi BiH u susretima baraža još nije poznato. Javnost je zagrijana da to ponovo bude Safet Sušić, koji je BiH već odveo na veliko takmičenje. Riječ je u Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. 

"Mene još niko nije zvao, tako da ne bih ništa ni komentirao", kazao je Sušić za Radiosarajevo.ba

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije