Prva reakcija iz Nogometnog saveza BiH nakon akcije SIPA-e i hapšenja sudija

Radiosarajevo.ba
Prva reakcija iz Nogometnog saveza BiH nakon akcije SIPA-e i hapšenja sudija
Arhiv / Oglasio se Nogometni savez BiH nakon akcije SIPA-e i hapšenja sudija

Povodom informacija koje su se jutros pojavile u medijima o istrazi koju sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, a odnose se na sumnje u namještanje utakmica, Nogometni savez BiH želi informisati javnost o sljedećem:

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

SIPA uhapsila osam osoba pod sumnjom da su namještali utakmice

U okviru akcije kodnog imena Var, usmjerene protiv namještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, pripadnici SIPA-e do sad su lišili slobode osam osoba, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović. Pretreseno je najmanje pet lokacija u Orašju, Šamcu i Novom Travniku.

"Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca, tako i organiziranih grupa.

Iz Veleža su davno ukazali na lopovluk: Zbog ove utakmice su krenula hapšenja SIPA-e

U nekoliko gradova Bosne i Hercegovine jutros traje akcija kodnog imena Var, usmjerene protiv namještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, koju provode pripadnici SIPA-e. Do sada su lišili slobode osam osoba, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba . Istragu u ovom predmetu Tužilaštvo BiH je provodilo više od godinu.

Snažno smo opredjeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopćenju NSBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije