Oglasili se iz NK Široki Brijeg nakon incidenta na Pecari

Fena
Oglasili se iz NK Široki Brijeg nakon incidenta na Pecari

Iz NK Široki Brijeg oglasili su se u petak povodom nesportskog ponašanja dijela domaće publike na utakmici NK Široki Brijeg - FK Sarajevo u Kupu BiH, ocijenivši kako su dvostruki kriteriji od strane FK Sarajevo neprimjereni.

Nakon meča na Pecari: Oglasili se iz FK Sarajevo i poslali oštru poruku NSBiH

Iz kluba ističu kako nesportsko ponašanje, pirotehnika i verbalne uvrede ne trebaju biti dio navijačkog folklora. 

"Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve oblike nesportskog ponašanja dijela gledateljstva na kup utakmici na stadionu Pecara Široki Brijeg – Sarajevo", kazali iz kluba s Pecare, dodavši da se takvi pojedinci ne mogu nazvati navijačima bilo kojeg kluba. 

Ipak, iz Širokog smatraju i da FK Sarajevo neuspjeh protiv Širokog pokušava opravdati ponašanjem širokobrijeških navijača te ponovo "sve svaliti na Široki Brijeg".

"Ne znamo komu sve uprava FK Sarajevo mora podnositi račune, jesu li tu, među ostalim, i njihovi tzv. navijači, ali NK Široki Brijeg sasvim sigurno neće dopustiti da nesposobnost i alibi za sportske neuspjehe pokušavaju, i to na tako grub i prizeman način, prelomiti preko naših leđa", navodi se u priopćenju.

Iz Širokog napominju kako je neprimjereno i to što navijači Sarajeva sudjeluju u "orkestriranom stvaranju atmosfere i napetosti danima pred utakmicu" najavljujući "pohod na Lišticu". 

"Nacionalistički ispadi igrača i navijača FK Sarajevo, uvrede domaćim navijačima i cijelom jednom narodu, za FK Sarajevo su, samo navijački folklor", navode iz kluba s Pecare. 

Komentirajući navode FK Sarajevo o pokretanju disciplinskih postupaka protiv NK Široki, iz Širokog su kazali kako taj postupak jedva čekaju jer im je dosta dvostrukih mjerila. 

Ocjenjuju i kako je neprimjereno da Horde zla daju potporu Atifu Dudakoviću, generalu Armije BiH, kojem se, kako navode, sudi zbog ratnog zločina. 

Iz Širokog su naveli i kako uprava FK Sarajevo "zatvara oči" pred činjenicom da je u prošlom gostovanju trener Širokog u Sarajevu verbalno napadnut, a da je "dio tzv. navijača Sarajeva masovno upao na teren i ganjao naše igrače do svlačionice". 

Nakon huliganskih ispada na Pecari: Iz NSBiH poslali žestoku poruku

Iz Uprave "Plavo-bijelih" također ističu kako su oni za "čiste račune" i da daju potporu Nogometnom savezu BiH da osiguraju regularnost natjecanja. 

"Huliganima nije mjesto na nogometnim stadionima, ma otkuda oni bili, iz Širokog Brijega, Sarajeva ili nekoga trećeg grada. Ali, ista pravila moraju vrijediti za sve kako bi, u konačnici, nogomet pripao nogometašima, a na tribinama svih stadiona u BiH uživali njegovi istinski ljubitelji", kaže se u saopćenju NK Široki Brijeg. 

Dosta je: Vrijeme je da zakoni i Savez izliječe fudbal u BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije