Održana Crvena noć FK Velež: Mi smo raja iz Mostara, sve nas ista ljubav spaja

A. S.
Održana Crvena noć FK Velež: Mi smo raja iz Mostara, sve nas ista ljubav spaja
Foto: Radiosarajevo.ba / U Mostaru održana Crvena noć FK Velež

Tradicija koja traje već dvadesetak godina u Mostaru, održana je i večeras - Fudbalski klub Velež organizirao je Crvenu noć.

Manifestacija koja u grad na Neretvi služi za druženje i zbližavanje ljudi kojima su Rođeni u srcu, ali i promociji mostarskog kluba kao jednog od najvećih simbola grada i Hercegovine u cijelini, i večeras je privukla veliki broj prijatelja jednog od najvećih klubova kojih ima Bosna i Hercegovina. 

Šoše: Velež bi danas gledalo 30.000 navijača da smo Pod Bijelim brijegom

Iako je rat učinio svoje, ne može se preko noći nasilno gumicom izbrisati bogata historija kluba iz Mostara. Izgleda je je upravo danas u Mostar stigao barem jedan navijač Rođenih iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. A bilo ih je i iz Njemačke. To nam potvrđuje i Džemil Šoše, direktor FK Velež.

Portal Radiosarajevo.ba i večeras je bio uz FK Velež, gdje smo uspjeli zabilježiti, u jednom eminentnom mostarskom restoranu, sjajnu  atmosferu na kojoj su se još jednom družili sadašnji i bivši asovi kluba, ali i svi oni koji vole crvenu mostarsku boju Veleža. 
 
Među prijateljima kluba su od bivših asova prisutni bili Džemal Hadžiabdić, Avdo Kalajdžić, Veselin Đurasović...

Ovo je bila i prilika da se svi oni pobliže upoznaju s dostignućima kluba, kao i s planovima za bližu i daljnju budućnost.

Podsjetimo, proteklih nekoliko godina FK Velež je doživio transformaciju od gotovo ugašenog kluba do današnje konsolidacije i stabilnosti, pa i realnih ambicija da u skorije vrijeme ponovo igra na međunarodnoj sceni.

Direktor Veleža: Pustite se zastavice i WC šolje, slijedimo gest Make Ivankovića

Društvene mreže i portali u Bosni i Hercegovini su večeras bili užareni nepotrebnim tekstovima o tome "da li je zastavica Fudbalskog kluba Velež završila u WC šolji u svlačionici HŠK Zrinjski", nakon subotnjeg mostarskog derbija u kojem su Rođeni sa 1:0 nadigrali bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine.

Naravno, i Nogometni savez Bosne i Hercegovine pred ovaj klub stavlja brojne izazove, pa će Rođeni uskoro, kao što je portal Radiosarajevo.ba pisao, igrati svoje mečeve na stadionu u Vrapćićima pod svjetlošću refelektora. 

Uz muziku i večeru u ugodnom ambijentu restorana proslava FK Veleža - Crvena noć, očekuje se da će trajati do ranih jutarnjih sati. 

FK Velež objavio kada će u Vrapčićima zasijati reflektori

Mostarski Velež uveliko radi na modernizaciji stadiona Rođeni u Vrapčićima. "Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje kluba da je donesena odluka o izvođaču radova na stubovima reflektorske rasvjete stadiona Rođeni", saopćeno je iz FK Velež Mostar. Rođeni su istaknuli kako su na današnjoj sjednici Upravnog odobra kluba razmatrane pristigle ponude za izvođenje navedenih radova.

Pogledajte kako je bilo večeras na Veleževoj Crvenoj noći:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije