Odlična vijest iz Rima: Doktori najavili ekspresni povratak Džeke na teren

Radiosarajevo.ba
Odlična vijest iz Rima: Doktori najavili ekspresni povratak Džeke na teren
Twitter / Doktori najavili ekspresni povratak Džeke na teren

Italijanski mediji iz sata u sat prate zdravstveni bilten Edina Džeku i njegov oporavak nakon operacije jagodične kosti.

Nakon izlaska iz bolnice, ponovo se, naravno, razgovara o njegovom povratku na teren.

Edin Džeko napustio kliniku Villa Stuart, naređeno mu strogo mirovanje

Edin Džeko, zvijezda Rome i kapiten nogometne reprezentativac Bosne i Hercegovine, napustio je kliniku Villa Stuart u kojoj je tokom ponedjeljka operirao jagodičnu kost. Džeko je povrijeđen tokom utakmice protiv Cagliarija (2:2), kada je dobio udarac u lice te imao dvostruki prijelom desne jagodične kosti.

Iako se spominjalo da bi povratak trebao doći protiv Milana 27. oktobra, Dijamant će biti u potpunosti spreman i za utakmicu Europske lige protiv Borussije Monchengladbach koja se igra 24. oktobra na Olimpicu.

"Mogao bi zaigrati i u Europskoj ligi, prije derbija sa Milanom", otkrili su doktori Rome, a prenosi Gazzetta. 

Podsjetimo, Džeko je protiv Cagliarija u sedmom kolu Serije A zadobio prijelom jagodične kosti na dva mjesta, te je jučer uspješno operiran.

Sjajne vijesti: Džeko se na teren vraća prije nego što se očekivalo

Edin Džeko je u nedjelju na utakmici Rome i Cagliarija zadobio dvostruki prelom jagodične kosti, zbog čega je jučer podvrgnut operativnom zahvatu u Rimu. Kako je saopštila Roma, jedna fraktura je tretirana ručno, dok je na drugoj ugrađena mala ploča sa šarafima.

Danas je kapiten Zmajeva izašao iz bolnice, a doktori su mu naredili strogo mirovanje od nekoliko dana.

Nakon što oni daju zeleno svjetlo, napadač Rome će početi da trenira sa timom, a sada je poznato i kada bi trebao na teren.

 U svakom slučaju lijepa vijest iz Rima, jer su prve prognoze govorile da će se vratiti tek u novembru. 

Pjanić za Radiosarajevo.ba otkrio šta sanja i poručio "Džeko će nam nedostajati"

Miralem Pjanić je u nedjelju navečer po ko zna koji put dokazao svjetsku nogometnu klasu. U utakmici između Intera i njegovog Juventusa, koju je gledalo više od pola planete, naš Mire je odveo Staru damu do važne pobjede (2:1), a ujedno i do prvog mjesta u Seriji A.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije