Edin Džeko napustio kliniku Villa Stuart, naređeno mu strogo mirovanje

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko napustio kliniku Villa Stuart, naređeno mu strogo mirovanje
Foto: Twitter / Edin Džeko

Edin Džeko, zvijezda Rome i kapiten nogometne reprezentativac Bosne i Hercegovine, napustio je kliniku Villa Stuart u kojoj je tokom ponedjeljka operirao jagodičnu kost.

Džeko je povrijeđen tokom utakmice protiv Cagliarija (2:2), kada je dobio udarac u lice te imao dvostruki prijelom desne jagodične kosti.

Sjajne vijesti: Džeko se na teren vraća prije nego što se očekivalo

Edin Džeko je u nedjelju na utakmici Rome i Cagliarija zadobio dvostruki prelom jagodične kosti, zbog čega je jučer podvrgnut operativnom zahvatu u Rimu. Kako je saopštila Roma, jedna fraktura je tretirana ručno, dok je na drugoj ugrađena mala ploča sa šarafima.

Dijamant zbog ove povrede neće biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom za predstojeće utakmice sa Finskom i Grčkom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Kako su javili italijanski mediji, Džeki je preporučeno strogo mirovanje u narednih nekoliko dana.

Džeko prilikom dolaska na operaciju:

Prema prognozama, naš najbolji napadač u dresu Rome vratit će se u derbiju sa Milanom na svom stadionu u 9. kolu Serije A.

Taj meč je na rasporedu 27. oktobra na Olimpicu, a podsjećamo, Džeko će, kada se vrati na teren, na licu nositi zaštitnu masku.

Oglasili se iz Rome nakon operacije Edina Džeke

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko jutros je stigao na kliniku Villa Stuart u Rimu. Oglasili su se i iz Rome nakon operacije našeg kapitena. "Jutros je Edin Džeko uspješno operisan. Rađena je operacija korekcije frakture desne jagodične kosti", napisali su na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije