NSBiH: Oglasio se sudija Grbić nakon afere "dva žuta kartona" u Banovićima

A. S.
NSBiH: Oglasio se sudija Grbić nakon afere "dva žuta kartona" u Banovićima
Printscreen / Trenutak kada je Grbić drugi put pokazao žuti karton Nukiću

U nogometnoj javnosti u Bosni i Hercegovini nakon susreta između Tuzla Cityja i Sarajeva (1:0), pokrenula se lavina komentara, jer mnogi tvrde da je glavni sudija meča Zoran Grbić iz Prijedora u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremenu ovog susreta, u samo jednoj minuti dva puta dodijelio žuti karton igraču domaćina Ajdinu Nukiću.

Drama u Premijer ligi: Poraz Sarajeva, velike pobjede Željezničara i Zrinjskog

Navijači Sarajeva su se zapistali zašto Nukić zbog toga nije isključen iz igre, jer bi u tom slučaju tim iz Tuzle u Banovićima susret nastavi osa igračem manje.

Prema snimci, Nukić je prvo napravio nedozvoljeno oštar start nad Almirom Bekićem, te mu je Grbić odmah pokazao žuti karton, a onda je nastala gužva na terenu i kada se sve smirilo, odnosno nakon ukazane pomoći lijevom bočnom igraču kluba s Koševa, glavni sudija utakmice je pozvao Nukića i dodijelio mu ponovo žuti karton, ali ne i crveni.

Kako saznajemo od izvora iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, afera “dva žuta kartona” kako su je neki mediji nazvali, uopće ne postoji, jer je sudija Grbić igraču domaće ekipe pokazao žuti karton dva puta, ali da bi mu pojasnio da ga je dobio, s obzirom na to da je Nukić kod prvog dodjeljivanja žutog kartona bio okrenut leđima.  

Kako saznajemo, Grbić se već javio u NSBiH, te objasnio da je došlo do zabune te da je Nukiću samo htio naglasiti da je opomenut.

”Kako je rekao nakon susreta odgovornim licima, sudija Grbić je kazao da je Nukiću pokazao jedan žuti karton, ali da, navodno, igrač nije ni znao da je opomenut pa mu je dodijelio još jednom”, kazao je za Radiosarajevo.ba naš izvor iz NSBiH.

Cijeli situaciju će u svom izvještaju svakako razjasniti posmatrač suđenja Muhamed Osmić iz Maglaja, koji, kako saznajemo, još nije dostavio zapisnik sa susreta u Banovićima u NSBiH.

U svakom slučaju, Grbić, koji nije odgovarao na naše telefonske pozive danas, za ovaj propust će dobiti ocjenu manje.   

Sporni trenutak možete pogledati na videu OVDJE.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije