Drama u Premijer ligi: Poraz Sarajeva, velike pobjede Željezničara i Zrinjskog

Radiosarajevo.ba
Drama u Premijer ligi: Poraz Sarajeva, velike pobjede Željezničara i Zrinjskog
Printscreen / Trenutak kada je hasanović zatresao mrežu Sarajeva

Dok su se u Olovu fizički obračunavali navijači Željezničara i Sarajeva, širom nogometnih terena u Bosni i Hercegovini odigrani su susreti 31. kola BH Telecom Premijer lige. 

Iako su se na Koševu nadali novoj titulu prvaka BiH, to se nije dogodilo, jer se situacija u elitnom razredu našeg nogometa nakon ovog kola ponovo komplicira, nakon što je Bordo ekipa ostala bez pobjede u Banovićima, gdje su bili gosti kod Tuzla Cityja. 

Tuzla City je povela u 60. minuti kada je Hasanović zatresao mrežu Kovačevića.

Željezničar je u Bijeljini u derbiju za Europu slavio nad Radnikom. Igrala se sedma minuta susreta kada je Zec pogodio mrežu domaćina. 

Tim koji se još uvijek nada odbrani naslova - Zrinjski, slavio je na Bilinom polju protiv Čelika. Gol za tri boda postigao je igrač Čelika Čubara, koji je zatresao mrežu svog golmana. 

S ovom pobjedom Mostarci su smanjili zaostatak za Sarajevom na tri boda i ponovo učinili utrku za prvaka zanimljivom. Do kraja Premijer lige ostala su još dva kola.

Sarajevo u narednom kolu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu igra protiv Zvijezde 09, 18. maja. U slučaju da tada pobijede, bit će novi prvaci BiH. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije