Nihad Selimović: Čekamo odluku NSBiH, pa ćemo se oglasiti

Radiosarajevo.ba
Nihad Selimović: Čekamo odluku NSBiH, pa ćemo se oglasiti
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Nihad Selimović

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar Nihad Selimović je za portal Sport Centar komentarisao navod da će ovaj sarajevski sportski kolektiv ostati bez licence za nastup u evropskim takmičenjima.

FK Željezničar ostao bez licence za Europu?

"Kako da se oglasimo ako još nikakvu informaciju nismo dobili? Dakle, nama nikakav dokument iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nije došao po pitanju Drugostepene komisije. A svi ste vidjeli da je Radniku već upućena čestitka, kao i upute u ipunjavanju formulara za nastup u evropskim utakmicama. To nam valjda govori o Savezu i cijelom cirkusu u vezi ovog slučaja", rekao je Selimović.

Selimović, predsjednik Želje: Istina je, Osim nas je tužio za 400.000 KM

Očekuje da će se krovna bosanskohercegovačka kuća fudbala čim prije očitovati po ovom pitanju.

Objava na Facebook stranici Radnika rastužit će navijače Želje

"Kako je moguće da Radnik prije Željezničara dobije obavijest? Valjda bi neko prvo nas trebao obavijestiti, kao klub koji je uputio žalbu na Drugostepenu komisiju, pa tek onda ekipu koja treba umjesto Želje izaći u Evropu. Ne razumijem. Naravno, nakon što dobijemo zvanično obavještenje, ubrzo ćemo se i oglasiti te zauzeti stav po ovom pitanju. Do tad možemo samo čekati da nam se neko iz Saveza smiluje i obavijesti o odluci", zaključio je u razgovoru za Sport Centar.

Informacija da Željezničar nije dobio licencu još nije zvanično objavljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije