Navijači Celtica oduševljeni Hordama zla, ali svima nam je isti "dželat"

Radiosarajevo.ba
Navijači Celtica oduševljeni Hordama zla, ali svima nam je isti "dželat"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Transparent “Never forget, never forgive. Srebrenica 11.07.1995”

Fudbalski klub Sarajevo sinoć je na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostio škotskog prvaka Celtic. U duelu dva prvaka bolji je bio klub iz Glasgowa, a na društvenoj mreži Twitter, navijači Celtica iskazali su oduševljenje izdanjem navijača Fudbalskog kluba Sarajevo.

I zaista, sinoć se po pravom "potopu" na našem najvećem stadionu skupilo 30.000 gledalaca. Za sedam dana na Celtic Parku bit će barem 50.000 gledalaca, a ove dvije ekipe, ako žele doći u situaciju da zaigraju sa onim najboljim moraju izbaciti četiri prvaka nekih drugih europskih država.

Rahmanović oduševljen Hordama zla: Zahvalio im se na originalan način

Oglasio se vlasnik Sarajeva nakon Celtica i poslao sjajnu poruku

Za to vrijeme, ako ne računamo aktuelnog prvaka Europe Liverpool, sigurni među silnim desetinama miliona eura u grupnoj fazi, svoje protivnike čekaju klubovi koji već godinama nisu ni blizu toga da budu prvaci svoje države.  Da igraju - Ligu PRVAKA. Činjenice kažu da je manje prvaka koji su se plasirali u Ligu prvaka direktno ove sezone, nego onih koji to nisu. 

Prvaka ima 11, plus Liverpool. Dok je tu već 14 klubova koji nisu prvaci, a zaigrat će Ligu prvaka bez ikakvih dodatnih kvalifikacija. Dakle, direktno se u Ligu prvaka plasiralo 26, od ukupno 32 kluba, iz ukupno 11 država, a od tih 26, njih 19 je iz pet država. UEFA ima 55 članica, što znači da se za preostalih 6 mjesta u Ligi prvaka bore klubovi iz 44 države Europe. 

"Iz tweetova koje sam vidio i načina na koji su bodrili svoj tim sinoć, navijači Sarajeva pokazali su se kao zaista pristojni i korketni. Osvojili su duplu krunu i moraju, kao i mi gledati trećeplasirane ekipe iz Italije i Španije kako su se kvalifikovali za Ligu prvaka direktno. To nije dobro", napisao je jedan navijač Celtica na Twitteru.

Uzmimo primjer Liverpoola. Klub koji skoro 30 godina ne zna za titulu prvaka u Engleskoj u tom periodu osvojio je dvije titule u takmičenju koje se naziva "Liga prvaka" i to je ono što navijači klubova poput Celtica, Steaue Bukurešt, Crvene zvezde i drugih bivših osvajača titule prvaka Europe najviše zamjeraju UEFA-i. Ali, već odavno je samo novac bitan. I situacija za male klubove će biti sve gora i gora u budućnosti, iako je Aleksander Čeferin svoju kampanju za predsjednika gradio na obećanjima koja je dao "malim" Savezima. Možda da promijenje naziv takmičenja, jer baš i ne ide da Ligu prvaka osvaja klub koji nije prvak već skoro 30 godina. Možda je Liga bogatih prijedlog o kojem bi u Nyonu trebali razmisliti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije