Nakon povratka Lulića među Zmajeve: Vraća li se i Vedad Ibišević?

A. S.
Nakon povratka Lulića među Zmajeve: Vraća li se i Vedad Ibišević?
Foto: Reprezentacija.ba / Tri legende

Nogometnu javnost u Bosni i Hercegovini jutros je obradovala vijest da je Senad Lulić, kapiten i zvijezda italijanskog Lazija, pristao da se vrati u naš najbolji tim. 

Lulića su, koji je posljednji nastup za bh. tim zabilježio protiv Belgije 7. oktobra 2017.  na stadionu Grbavica u Sarajevu uspjeli "slomiti" čelnici Nogometnog saveza BiH na čelu s predsjednikom Elvedinom Begićem, selektorom Dušanom Bajevićem, savjetnikom Izvršnog odbora Zvjezdanom Misimovićem i izvršnim direktorom za sport Elmirom Pilavom, koji su početkom januara s njim održali sastanak u Rimu.

Nogometni savez BiH obznanio vraća li se Senad Lulić među Zmajeve

Senad Lulić se vraća u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, potvrdili su iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Vijest je dugo vremena očekivala nogometna javnost u našoj zemlji, a sinoć je, malo prije ponoći, potvrđena - zvijezda i kapiten italijanskovg Lazija stavio se na raspolaganje selektoru Zmajeva Dušku Bajeviću.

Lulić je kazao da se selektor Bajević jednostavno ne može odbiti, a podvukao je da će biti i ostati Bosna i Hercegovina njegova domovina, bez obzira na aferu "kolači i porodica".

Podsjetimo, sredinom marta u tunelu pred početak utakmice između Lazija i Intera kamera je zabilježila razgovor kapitena Senad Lulić i Samir Handanović. Oni su se tada dotakli reprezentacije, a prilično je šokantna izjava bivšeg igrača naše reprezentacije o "sportskom životu" prilikom okupljanja. 

 Tri legende  - undefined

Foto: Reprezentacija.ba:  Tri legende

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... Onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas", rekao je Lulić, na šta mu je Handanović odgovorio:

"Kod nas nije bilo tako. Kod nas je bilo ozbiljno".

Kolači i porodica su zaboravljeni, Luliću se izjava može i oprostiti i pohvalno je da ćemo ga gledati krajem marta već u prvoj utakmici baraža za odlazak na Europsko prvenstvo 2020 protiv Sjeverne Irske u Zenici na Bilinom polju.

Nakon povratka Lulića sada se postavlja pitanje koji je naredni reprezentativac koji će se vratiti među Zmajeve u eri Duška Bajevića na kormilu. 

Ono što bi navijači sigurno voljeli, bio bi povratak je Vedad Ibiševića, koji je zaista prerano kazao "zbogom Zmajevima". 

Odgovor na ovo dao je Zvjezdan Misimović, koji je na svom Instagram profilu nedavno među prvima najavio i povratak Lulića u reprezentaciju BiH.

Savjetnik Izvršnog odbora NSBiH kazao je prijateljima da sve zavisi od Bajevića i da na tu temu s njim nije obavio nijedan razgovor. 

Bajević je s Lulićem napravio prvi fantastičan potez na klupi Zmajeva, i neće biti iznenađenje ako u najdražem dresu vidimo još nekoga od bivših igrača, koji bi svakako dobro došli kapitenu Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću u važnom sklapanju kostura za Europsko prvenstvo, jednom od dva velika takmičenja na kojima Bosna i Hercegovina još nije igrala.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije