Izvršni odbor odlučio: Robert Prosinečki više nije selektor Zmajeva

Radiosarajevo.ba
Izvršni odbor odlučio: Robert Prosinečki više nije selektor Zmajeva
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je nakon kraćih konsultacija da Robert Prosinečki više nije selektor Zmajeva. 

Prosinečki je sporazumno raskinuo ugovor sa NS BiH, a još uvijek nije poznato ko će biti njegov nasljednik. 

"Putem elektronske pošte Izvršni odbor je jednoglasno prihvatio sporazumni raskid ugovor sa Prosinečkim", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza BiH. 

Robert Prosinečki napušta BiH: Vraća li se omiljeni selektor na klupu Zmajeva?

Pregovori sa Prosinečkim su trajali nekoliko dana, a najveći problem je bio uvjet pod kojim će napustiti naš tim, koji je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo BiH doživio brodolom i zauzeo četvrto mjesto. 

"Prosinečki je već podnosio ostavku, koju Izvršni odbor NSBiH nije prihvaćao. Sada je dogovor da dođe do sporazumnog raskida i očekujem da tako i bude", kaže naš izvor iz NSBiH.

Podsjetimo, u prošli petak je obavljen žrijeb baraža. Bosna i Hercegovina će 26. marta biti domaćin Sjevernoj Irskoj, a u slučaju pobjede će 31. marta dočekati boljeg iz duela Slovačka - Irska.

UEFA je još ranije obznanila da će žrijeb grupa na Euru biti održan u Bukureštu, u subotu, 30. novembra, u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije