Ispovijest doktorice Siniše Mihajlovića: Znao je dići bolnicu na noge od galame

Radiosarajevo.ba
Ispovijest doktorice Siniše Mihajlovića: Znao je dići bolnicu na noge od galame
Foto: EPA-EFE / Ispovijest doktorice Siniše Mihajlovića

Medicinska sestra srbijanskog trenera koji boluje od leukemije Siniše Mihajlovića (50), otkrila je kakav je on bio kao pacijent.

On je ljetos otkrio da ima leukemiju i posljednja četiri mjeseca je uglavnom proveo u bolnici Sant'Orsola u Bologni.

Siniša Mihajlović progovorio o leukemiji i rasplakao se na konferenciji

Konferenecija za medije o zdravstvenom stanju Siniše Mihajlovića, trenera Bologne, bila je zakazana za petak u 11 sati. Susret sa novinarima bio je emotivan, a srbijanski stručnjak se u jednom trenutku i rasplakao. "Četiri teška mjeseca su iza mene. Bio sam na Institutu gdje sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to.

O njemu se brinuo veliki medicinski tim, na čelu sa doktoricom Carmelom Boscarino. 

„Siniša je pravi džentlmen. Radila sam kada je održao konferenciju za medije i ta njegova pohvala me veoma dirnula. Mi, medicinske sestre, se uvijek trudimo da budemo iskrene. Bilo je teško objasniti mu u kakvoj situaciji se nalazi, ali on je uradio sve što smo tražili od njega“,  rekla je Boscarino prenosi Repubblica.

Carmela je dodala da je Mihajlović obavljao posao trenera Bologne i dok je bio u bolnici – gledajući treninge i mečeve.

Supruga Siniše Mihajlovića stigla u BiH: Lijepa Arianna se moli za njegovo zdravlje

Trener Bologne Siniša Mihajlović nastavlja svoju borbu sa leukemijom. Legendarni trener se osjeća bolje, iz Italije stižu lijepe vijesti skoro svaki drugi dan, a nadu podgrijava i informacija da se bivši as Crvene zvedze i jedan od najboljih nogometaša s ovih prostora počeo družiti s prijateljima. Najveća podrška mu je porodica.

Nervirao se oko Bologne. Kada su bile utakmice u toku znali smo da ne ulazimo u njegovu sobu. Čuli smo ga kako se dere, čuli smo ga iz hodnika, u drugim odjeljenjima, ali niko od drugih pacijenata se nije bunio. Kada bi Bologna izgubila, oni su nas pitali kako je Siniša to podnio“, dodala je Carmela.

Mihajlović je završio s tri ciklusa hemoterapije. Prije desetak dana je napustio bolnicu poslije transplatacije koštane srži.

Arianna Rapaccioni i Siniša Mihajlović - undefined

Instagram: Arianna Rapaccioni i Siniša Mihajlović

Mihajlović je na posljednoj pressici, osim „anđela čuvara“ Carleme, veliku pomoć dali i ostali doktori: Christian Di Pietro, Gabriella De Cicco, Annalisa Bonavita, Daniele Bortolotti, Gemma Valeriani, Alessia Bordenca, Maria Antonietta Canella. Sve ovo je ekipa doktora iz „Svete Ursule“.

Mihajloviću je u ovoj borbi najveća podrška mu je porodica. Upravo supruga Arianna Rapaccioni Mihajlović, rođena Talijanka, dolazila je u Bosnu i Hercegovinu, da se moli za njegovo zdravlje. U Međugorju je bila krajem oktobra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije