Siniša Mihajlović progovorio o leukemiji i rasplakao se na konferenciji

Radiosarajevo.ba
Siniša Mihajlović progovorio o leukemiji i rasplakao se na konferenciji
Printscreen / Siniša Mihajlović progovorio o leukemiji

Konferenecija za medije o zdravstvenom stanju Siniše Mihajlovića, trenera Bologne, bila je zakazana za petak u 11 sati. 

Susret sa novinarima bio je emotivan, a srbijanski stručnjak se u jednom trenutku i rasplakao.

"Četiri teška mjeseca su iza mene. Bio sam na Institutu gdje sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Insitutu. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period. Hvala ljekarima Sant Orsole na svemu što su učinili, vjerujemo da je imao savršenu njegu i brigu. Gdje god ova sezona otišla, ujedinili smo se i to je ono što je suština fudbala", rekao je Siniša na početku.

Zatim se poimenice zahvalio doktorima, pa zaplakao.

"Izvinite, emocije su me obuzele. Izvinite što plačem", rekao je Siniša.

Želio je da objasni kako se odvija sitaucija u ovom momentu.

"Hvala doktorima, niko od njih ne zna bolje kako je suočiti se sa ovakvom borbom protiv teške bolesti. Hvala im iz dubine srca. Bez njih nikad ne bih prevazišao ovaj put, zato se oporavljam. Hvala svima, naročito jer ste poštovali moju situaciju. Još jedan test solidarnosti u posljednja četiri momenta. Posljednji put pričao sam 13. juna kada sam saopštio da sam bolestan. Sada hoću da objasnim kakva je trenutna situacija", dodao je trener Bologne.

Nakon toga je dodao da su mu mnogi pomogli, a on je izabrao baš zanimljiv način da ih oslovi.

"Pronašao sam neke anđele čuvare, koji su mi psihološki pomogli. Oni su najznačajniji, bez njih ne bih uspio. Bit ću vječno zahvalan. Žao mi je samo što ne mogu sve da ih imenujem", dodao je Mihajlović, 

Pogledajte konferenciju za medije: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije