Husref Musemić uoči revanša protiv Celtica: Ponoviti prvo poluvrijeme

Radiosarajevo.ba
Husref Musemić uoči revanša protiv Celtica: Ponoviti prvo poluvrijeme
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo

Uoči odlaska u Škotsku gdje će Sarajevo u srijedu, 17. jula odigrati revanš susret protiv Celtica u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka, trener Bordo kluba Husref Musemić priželjkuje da njegova momčad igra onako kako je igrala u prvom poluvremenu utakmice na Koševu.

Herojski poraz Sarajeva: Celtic bolji za dva gola 

"Velika utakmica. Rezultat je takav kakav je. Želimo odigrati što bolju utakmicu, ako je moguće na nivou prvog poluvremena prve utakmice. Takve ekipe kao što je Celtic kažnjava svaku moguću grešku. Tako je bilo na Koševu. Primili smo naivno golove. Iz svake utakmice se nešto uči. Sigurno da neće biti lako. Za ovakve utakmice se živi. Nadam se da će svako od igrača dati maksimum. Što se tiče igračkog kadra, tu nema velikih promjena. Oni koji su bili na raspolaganju na prvoj utakmici, ponovo su na raspolaganju", poručio je Musemić.

Husref Musemić - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Husref Musemić

Upitan da li će mlađi igrači dobiti priliku, odgovorio je:

"Želimo kvalitetno odigrati utakmicu. U nedjelju nas ponovo čeka utakmica. U kratkom periodu imamo važne utakmice. To su stvari koje iziskuju puno napora i truda. Sve su sto stvari koje nas čekaju."

FK Sarajevo - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: FK Sarajevo

Musemić je govorio o utakmici i protiv Zrinjskog.

"Vidjet ćemo da li će biti promjena u sastavu na utakmici protiv Zrinjskog. To ćemo već vidjeti na ovoj utakmici u srijedu. Vjerovatno ćemo nešto morati promijeniti", istakao je.

Osvrnuo se i na moguća pojačanja u Sarajevu kazavši da je njegova želja da se angažuju dva nova igrača, te je ukazao da postoji mogućnost da neko napusti klub.

Musemić: Rezultatom ne mogu biti zadovoljan, ali mogu igrom i zalaganjem 

Vladan Kovačević je naglasio da je ova utakmica veliki motiv za mlade igrače.

"Odigrali smo veoma kvalitetnu utakmicu. Idemo gore da se nadigravamo sa njima. Ovakve utakmice su motiv za nas mlade igrače. Tako stičemo iskustvo, Sigurno da će biti lijepo igrati pred 50.000 ljudi", zaključio je Kovačević.

Vladan Kovačević - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Vladan Kovačević

Jedini strijelac za Sarajevo u prvom meču Mirko Oremuš je obećao da će on i njegovi saigrači pružiti još jednu dobru partiju.

"Najvažnije je da odigramo jednu dobru utakmicu. Što se mene tiče, sezona nije mogla bolje početi. Ostaje žal za posljednjim golovom koji smo primili jer je pokvario dojam. Mislim da smo pružili dobru partiju i da ćemo to ponoviti. Nisam na nivou kako sam to očekivao", smatra Oremuš.

Mirko Oremuš: Oni su pokazali klasu i ja im čestitam 

Mirko Oremuš - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Mirko Oremuš

U prvoj utakmici odigranoj na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' 9. juna Bordo klub je poražen rezultatom 1:3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije