Musemić: Rezultatom ne mogu biti zadovoljan, ali mogu igrom i zalaganjem

Radiosarajevo.ba
Musemić: Rezultatom ne mogu biti zadovoljan, ali mogu igrom i zalaganjem
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Husref Musemić

Trener Sarajeva Husref Musemić čestitao je Celticu na pobjedi u prvom pretkolu Lige prvaka rezultatom 1:3 na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Musemić je na pres konferenciji otkrio da je zadovoljan igrom i zalaganjem na susretu, ali ne i rezultatom.

Herojski poraz Sarajeva: Celtic bolji za dva gola

"Rezultatom ne mogu biti zadovoljan, ali mogu igrom i zalaganjem. Prvo poluvrijeme smo se jako kvalitetno suprostavili Celticu, ali pali smo fizički u nastavku i ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima", istakao je Musemić na konferenciji za medije poslije utakmice.

"Jučer sam rekao da nismo u takmičarskoj formi i teško je reći da li je ovo maksimum u ovome trenutku"

Prokomentarisao je i spornu situaciju u kojoj su njegovi fudbaleri tražili jedanaesterac.

"Nisam vidio sa klupe da li je bilo unutra ili ne, ali mislim da nam je sudija pokazao dva prestoroga žuta katona. U revanšu očekujemo da pokušamo osvježiti ekipu, eventualno imati novog igrača na raspolaganju, pa ćemo vidjeti", rekao je Musemić i dodao šta je potrebno ovoj ekipi:

"Hodžić i Šerbečić su odigrali korektno i nisam nezadovoljan njihovim izdanjem. Ako mislite igrati ravnopravno sa ovakvim ekipama, morate biti fizički spremniji. Potrebna su možda još 2-3 igrača fizički spremnija da bi se mogli nositi s njima. S obzirom na poteškoće koje su nas pratile u poslednjih dvadesetak dana, ne možemo biti nezadovoljni".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije