FK Željezničar trenera bira na kraju sezone, Amar Osim tri puta pozivan

A. S.
FK Željezničar trenera bira na kraju sezone, Amar Osim tri puta pozivan
Foto: Radiosarajevo.ba / Amar Osim je najtrojeniji trener Fudbalskog kluba Željezničar

Fudbalski klub Željezničar jučer je ostao bez trenera – Milomir Odović je donio odluku da napusti kormilo Plavih.

Svoj odlazak je za portal Radiosarajevo.ba pojasnio „da nije mogao izdržati sve ove poraze“.

Oglasio se Milomir Odović i pojasnio zašto više nije trener Želje

Ljubitelji nogometa, navijači, simpatizeri, ali i svi oni kojima je Željo u srcu, odmah su počeli tražiti novo rješenje za klupu.

Amar Osim kao najtrojeniji trener Fudbalskog kluba Željezničar. A da je tako potvrđuje i stav Kluba.

S obzirom na to da se protekla 24 sata od odlaska Odovića, Osim u sportskoj javnosti spominje kao idealni nasljednik za klupu Plavih, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je čelnika Fudbalskog kluba Željezničara.

Na naš upit da se „u javnosti Amer Osim spominje kao idealno rješenje i kakva je mogućnost njegovog ponovnog angažmana“ iz Press službe FK Željezničar smo dobili odgovor.

„Kada je u pitanju izbor novog šefa stručnog štaba više informacija će biti poznato po završetku prvog dijela sezone. Što se tiče Amara Osima, na inicijativu rukovodstva FK Željezničar razgovori s njim oko povratka su obavljeni u nekoliko navrata, krajem 2017. godine te dva puta u tekućoj godini, ali dogovor nije postignut“, navodi se u odgovoru Press službe FK Željezničar na naš upit.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije