Oglasio se Milomir Odović i pojasnio zašto više nije trener Želje

A. Sokolović
Oglasio se Milomir Odović i pojasnio zašto više nije trener Želje
Foto: Radiosarajevo.ba / Milomir Odović

Čelnici Fudbalskog kluba Željezničar prihvatili su danas oko 13 sati zahtjev Milomira Odovića o odlasku sa funkcije šefa stručnog štaba.

Kada su se "glave" ohladile, Odović je u razgovoru za Radiosarajevo.ba pojasnio svoju odluku.

Milomir Odović više nije trener Željezničara

"Poslije svega, bilo je previše za mene i mislim da sam u ovom trenutku doniio pravu odluku. Željezničar je klub u kojem sa proveo mnogo lijepih trenutaka. Nisam mogao izdržati tolike poraze", iskren je Odović u razgovoru za naš portal, što je prva njegova reakcija za jedan medij nakon odlaska s klupe Plavih.

Na posljednjim susretima, posebno onim domaćim, navijači tima s Grbavice su bili podijeljeni u odnosu na Odovića. Dok su jedni tražili njegovu smjenu, drugi su mu davali podršku.

"Navijači su OK, ne mogu ja njih nikada dijeliti, jer sam s njima uvijek imao korektan odnos. Sada je došlo vrijeme da se privremeno rastanemo, ali sam uz Želju 100 posto, ali, iskreno, nisam mogao više izdržati sve ovo", dodao je Odović. 

Sada već bivši trener Željezničara, koji je proteklih godina i kao igrač i kao trener ostavio neizbrisiv trag na Grbavici, podvukao je da je sa čelnicima kluba imao korektan odnos i da je otišao "jer je on to tražio". 

"Ako me pitate kakva je bila sarajednja sa čelnicima kluba, kazat ću sve je bilo super. Jednostvano, razišli smo se na moje insistiranje i tu nema više priče", nastavlja Odović za Radiosarajevo.ba, koji je podvukao i dobru saradnju sa igračima.

Milomir Odović na utakmici protiv GOŠK-a - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Milomir Odović na utakmici protiv GOŠK-a

Ostat će vjeran klubu. Planova ima, ali ih želi realizirati polako.

"Mislio sam malo odmoriti, mjesec-dva. nakon toga možda naći posao u omladinskom pogonu Željezničaru, dok ne ispadne kakva prilika za novim angažmanom", dodao je Odović.

Podsjetimo, ekipu Plavih će u posljednjoj utakmici u ovom dijelu sezone, protiv Širokog Brijega, s klupe voditi pomoćnici Ismet Štilić i Adin Mulaosmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije