FK Čelik počeo isplatu duga, u subotu nogometaši na terenu

A. S.
FK Čelik počeo isplatu duga, u subotu nogometaši na terenu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - NK Čelik

Čelnici Fudbalskog kluba Čelik upravo su sastanku s igračima, trenerom i čelnicima klubova kojima su dužni skoro 100.000 KM, tako da polako završavaju obaveze. Isplata je počela i završit će se do kraja dana, saznaje Radiosarajevo.ba

Informaciju je za naš portal potvrdio i Ismar Huskić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Čelik, koji je dodao da upravo sjedi sa osobama kojima je zenički klub dužan novac. 

Kome sve Čelik duguje novac i o kojem iznosu je riječ

Današnji susret između Željezničara i Čelika, koji je trebao biti odigran na Grbavici u 16.30, otkazan je sat vremena prije početka utakmice zbog neizmirenih dugova od strane zeničkog kluba. Zeničani su imali rok danas do 15.30 da izvrše vlastite obaveze, ali nisu to učinili.

Podsjetimo, FK Čelik je zbog ukupnog duga od 94.878 KM suspendiran i nije odigrao utakmicu 15. kola BHT premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju protiv Željezničara.

Nogometn isavez Bosne i Hercegovine čelnicima Čelika dao je rok za isplatu sredstava najkasnije do 7. novembra.

Zeničani su suspendirani jer do 1. novembra nisu platili dug od 76.122 KM. Čelik je bio dužan isplatiti bivšim igračima Aleksandru Majdancu 6.800 KM, Tariku Adiloviću 25.000 KM, Tinu Karamatiću 10.000 KM, pomoćnom treneru Asimu Hrnjiću 4.322 KM, te Nogometnom klubu Vitez iz Viteza za transfer Vedrana Vrhovca 30.000 KM, kao što je portal Radiosarajevo.ba već pisao.

Iz FK Čelik otkrili suštinu problema i hoće li Zeničani igrati Premijer ligu

Fudbalski klub Čelik proživljava najteže dane u novijoj klupskoj historiji. Zenica je večeras bila obavijena tugom, nakon informacije da nogometaši njihovog voljenog kluba nisu mogli odigrati prvenstvenu utakmicu BH Telecom Premijer lige BiH na Grbavici protiv Željezničara, jer klub nije izmirio obaveze prema bivšim igračima i trenerima, kao i FK Vitez.

Uz to, klub sa Bilinog polja do 7. novembra mora platiti dodatnih 18.756 KM (7.814 KM bivšem treneru Jasminu Đidiću, te 10.942 KM bivšem golmanu Ratku Dujkoviću), kako bi mogli igrati meč 16. kola BHT Premijer lige BiH protiv Zvijezde 09 koji je na rasporedu u subotu.

"Ekipa redovno trenira i bit će na terenu u subotu", dodali su iz FK Čelik. 

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH registrirala je utakmicu Željezničar - Čelik službenim rezultatom 3:0 u korist tima s Grbavice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije