Iz FK Čelik otkrili suštinu problema i hoće li Zeničani igrati Premijer ligu

A. S.
Iz FK Čelik otkrili suštinu problema i hoće li Zeničani igrati Premijer ligu
Foto: Zenica Blog / Ismar Huskić, generalni sekretar FK Čelik

Fudbalski klub Čelik proživljava najteže dane u novijoj klupskoj historiji. Zenica je večeras bila obavijena tugom, nakon informacije da nogometaši njihovog voljenog kluba nisu mogli odigrati prvenstvenu utakmicu BH Telecom Premijer lige BiH na Grbavici protiv Željezničara, jer klub nije izmirio obaveze prema bivšim igračima i trenerima, kao i FK Vitez. 

Kome sve Čelik duguje novac i o kojem iznosu je riječ

Današnji susret između Željezničara i Čelika, koji je trebao biti odigran na Grbavici u 16.30, otkazan je sat vremena prije početka utakmice zbog neizmirenih dugova od strane zeničkog kluba. Zeničani su imali rok danas do 15.30 da izvrše vlastite obaveze, ali nisu to učinili.

Nakon svih problema koji su zadesili jedan od naših najvećih klubova, kontaktirali smo Ismara Huskića, generalnog sekretara FK Čelik, koji je u razgovoru za Radiosarajevo.ba pojasnio suštinu kako je došlo do problema da Čelik ne odigra susret na Grbavici, čime je dovedena i regularnost Premijer lige BiH u pitanje. 

Huskić se obratio navijačima Čelika: Mjesecima pričam i upozoravam

Današnji susret između Željezničara i Čelika, koji je trebao biti odigran na Grbavici u 16.30, otkazan je sat vremena prije početka utakmice zbog neizmirenih dugova od strane zeničkog kluba. Zeničani su imali rok danas do 15.30 da izvrše vlastite obaveze, ali nisu to učinili.

"Upravo sam izašao pred naše navijače koji su došli pred klupske prostorije i sve im objasnio. Meni je žao da klub nema glasnogovornika, direktora, pa je sve ovih dana na meni, ali osjećam odgovornost prema simpatizerima i zato sam izašao pred njih", kaže Huskić. 

On nije želio ulaziti u detalje ko je dežurni krivac za nastalu situaciju, ali jer za naš portal pojasnio gdje je najveći problem.

Otkazana utakmica na Grbavici: Čelik nije isplatio dugovanja

Sat vremena prije početka

"Najveći problem je na relaciji naše uprave u Zenici i Istanbulu. Ja ne ulazim u detalje da li ima nesuglasica na toj relaciji, da l ije neko olako shvatio obaveze, ali se ovo nije smjelo dogoditi klubu kakav je FK Čelik", tvrdi Huskić i nastavlja:

Početkom sedmice naš vlasnik je iz Istanbula poslao svoja dva čovjeka u Zenicu da riješe problem, ali je sve bilo kasno. Tih nekoliko dana nije bilo dovoljno da izmirimo sve obaveze koje su pred nama i došlo je do toga da večeras ne odigramo meč u Sarajevu", dodao je Huskić.

Generalni sekretar FK Čelik je potvrdio da je uspio dobiti pismenu saglasnost o izmirenju obaveza za tri igrača, ali ne prema Adiloviću (25.000 KM) i FK Vitez (30.000 KM),

"Sa Majdancem, Karamatićem i Hrnjićem sam sve dogovorio, ali nisam imao vremena da sredim sve sa Adilovićem i NK Vitez. Imam njihove potpise, mogu vam ih poslati na uvid. To sam uspio završiti zbog mojih prijateljskih odnosa s njima", podvukao je Huskić.

Na naše pitanje kakvu je ulogu imao Nogometni savez BiH te da li je pomogao u rješavanju problema, Huskić kaže:

"Hvala NSBiH na razumijevanju, ali glavni problem je naš. Mi smo ti koji smo morali ovo završiti ranije, nakon same opomene o mogućoj suspenziji, ali jednostavno neko nije imao sluha za ovaj veliki problem".

Zanimalo nas je hoće li do petka uspjeti prikupiti 55.000 KM i da li će FK Čelik i dalje igrati Premijer ligu, jer mu prijeti izbacivanje iz društva najboljih, Huskić je rekao:

"Ja vjerujem da će se već od sutra krenuti u izbirenje obaveza. Očekujem  da do petka sve bude  završeno i da ćemo u subotu ponovo biti na terenu.

Iz Zenice je do nas došla vijest da je Huskić najavio ostavku, što nam je večeras i potvrdio.

Čelik pred vratima haosa: Navijači se okupljaju, prijeti im izbacivanje iz lige?

Utakmica 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Čelik zvanično je otkazana zbog neizmirenih obaveza NK Čelik prema bivšim fudbalerima i uposlenicima. Ovo je prvi put da utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine nije odigrana. Osim toga što su ostali bez bodova protiv Željezničara, jer zbog suspenzije nisu mogli igrati današnji meč 15.

"Istina je da sam najavio ostavku. Prije dvije godine sam se vratio u FK Čelik, želim pošteno nastaviti raditi i sve ovo mi je večeras teško palo. Ostavku sam najavio i vidjet ćemo šta će se dogoditi do petka. Već u ponedjeljak ili utorak održat ćemo konferenciju za novinare i sve navijače FK Čelik obavijestiti ko je kriv za ovo i šta planiramo uraditi", kazao je Ismar Huskić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije