FK Čelik mora isplatiti još jedan novi dug, ali to nije jedini problem Zeničana

A. S.
FK Čelik mora isplatiti još jedan novi dug, ali to nije jedini problem Zeničana
Foto: Željezničar / Čelik - Željezničar

Sportska Zenica sinoć nije spavala. Najvjerniji navijači Fudbalskog kluba Čelik sigurno su imali nemirnu noć, nakon što je iz Sarajeva stigla vijest da njihovi ljubimci neće moći odigrati prvenstvenu utakmicu protiv Željezničara zbog neizmirenih obaveza prema bivšim igračima.

Podsjetimo, FK Čelik je suspendiran zbog neizmirenja duga od 76.122 KM prema bivšim igračima i trenerima, te stoga u nedjelju nisu mogli igrati utakmicu 15. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici protiv Želje.

Iz FK Čelik otkrili suštinu problema i hoće li Zeničani igrati Premijer ligu

Fudbalski klub Čelik proživljava najteže dane u novijoj klupskoj historiji. Zenica je večeras bila obavijena tugom, nakon informacije da nogometaši njihovog voljenog kluba nisu mogli odigrati prvenstvenu utakmicu BH Telecom Premijer lige BiH na Grbavici protiv Željezničara, jer klub nije izmirio obaveze prema bivšim igračima i trenerima, kao i FK Vitez.

Čelik je do petka, 1. novembra, bio dužan isplatiti bivšim igračima Aleksandru Majdancu 6.800 KM, Tariku Adiloviću 25.000 KM, Tinu Karamatiću 10.000 KM, pomoćnom treneru Asimu Hrnjiću 4.322 KM, te NK Vitez za transfer Vedrana Vrhovca 30.000 KM, što ukupno iznosi 76.122 KM. 

Kome sve Čelik duguje novac i o kojem iznosu je riječ

Današnji susret između Željezničara i Čelika, koji je trebao biti odigran na Grbavici u 16.30, otkazan je sat vremena prije početka utakmice zbog neizmirenih dugova od strane zeničkog kluba. Zeničani su imali rok danas do 15.30 da izvrše vlastite obaveze, ali nisu to učinili.

No, to nije jedini problem koji uimaju Zeničani.  Do četvrtka u ponoć tim s Bilinog polja mora isplatiti i 7.814 KM bivšem treneru Jasminu Đidiću, te 10.942 KM bivšem golmanu Ratku Dujkoviću.

Ukupno, Čelik do petka, kada sve mora dati na Uvid Nogometnom savezu BiH, mora platiti 94.878 KM. U protivnom neće moći igrati ni meč protiv Zvijezde 09 koji je na rasporedu u subotu, a prijeti mu i izbacivanje iz takmičenja.

Otkazana utakmica na Grbavici: Čelik nije isplatio dugovanja

Sat vremena prije početka

"U roku 48 sati sav novac bit će na računima igrača koji od nas očekuju potraživanja. to odgovorno tvrdim i naglašavam da ćemo do srijede, ako već ni danas niti sutra ne riješimo problem, Čelik igrati u subotu susret Premijer lige BiH", kazao je Ismar Huskić, generalni sekretar FK Čelik, za Radiosarajevo.ba.

On je za naš portal potvrdio da vlasnik kluba dolazi u Zenicu iz Turske.

"U srijedu u 14 sati organizirat ćemo konferenciju za medije na kojoj ćemo iznijeti sve naše probleme", dodao je Huskić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije