Nije sve izgubljeno: "Azzurri" ostavili nadu "Zmajevima" u kvalifikacijama

Radiosarajevo.ba
Nije sve izgubljeno: "Azzurri" ostavili nadu "Zmajevima" u kvalifikacijama
Twitter / Finska - Italija

Poraz od Armenije znatno je smanjio šanse reprezentacije BiH da se direktno plasira na Europsko fudbalsko prvenstvo.

Armenija pobijedila BiH sa 4:2, Zmajevima baraž jedina nada za Euro

Tračak nade "Zmajevima" dala je reprezentacija Italije koja je na Ratina stadionu u Tampereu pobijedila Finsku 2:1.

Selekcija Roberta Mancinija povela je golom Cira Immobilea u 59. minute, da bi s bijele tačke poravnao Teemu Pukki (72). Drugi jedanaesterac riješio je pitanje pobjednika: Vaeisaenen je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Jorginho je savladao Hradeckog za konačnih 1:2.

Teško je reći da li reprezentaciji BiH odgovara rezultat iz Atine, gdje je reprezentracija Lihtenštajna  senzacionalno otkinula dva boda Grčkoj. Meč je završen 1:1 (Masouras 33 – Salanović 85) što s jedne strane izbacuje Grke iz svih kombinacija, ali i smanjuje šanse da bivši europski prvak iznenadi naše direktne konkurente – Finsku i Armeniju.

Tako je reprezentacija BiH ostala u zaostatku od 5 bodova od drugog mjesta koje vodi direktno na Euro 2020. Do kraja kvalifikacija ostala su četiri kola i još postoji nada da bi naša selekcija mogla doći do drugog mjesta.

Presudne će biti naredne dvije utakmice – 12. oktobra protiv Finske na domaćem terenu i 15. oktobra protiv Grčke u gostima. Imperativ su dvije pobjede, protiv Finske vjerovatno s minimalno dva gola razlike…

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije