Džeko je ponovo podigao Olimpico na noge

Radiosarajevo.ba
Džeko je ponovo podigao Olimpico na noge
Foto: Printscreen / Edin Džeko

Roma je u večerašnjem duelu prvog kola Evropske lige porazila Basakšehir sa 4:0.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko za 74 minuta igre na terenu upisao je gol i asistenciju.

Duel dvojice Edina pripao Džeki: Dijamant vodio Romu do pobjede nad Basakšehirom

Najzanimljivi duel, barem za navijače u Bosni i Hercegovini u večerašnjem programu Evropske lige odigran je u Rimu gdje je Roma Edina Džeke porazila Basakšehir Edina Višće sa 4:0. Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko za 74 minuta igre upisao je gol i asistenciju.

Edin je večeras bio i kapiten Rome, zbog izostanka Florenzija, a naš Dijamant je promijenio i imidž sa novom frizurom.

Džeko sjajno pogodio: Dijamant povećao vodstvo Rome protiv Basakšehira

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je gol za Romu u okviru prvog kola Evropske lige. Dijamant je odlično iskoristio asistenciju Zaniola i povisio prednost svog kluba. U večerašnjem duelu Giallorossi igraju protiv Višćinog Basakšehira, a trenutni rezultat je 3:0 za Romu. Nedugo nakon gola, Edin je asistirao za gol Zaniola.

Na terenu, Edin se dobro pokazao. Prvo je u 58 minutu zabio na asistenciju Zaniola, da bi nekoliko minuta kasnije uzvratio uslugu i asistirao Italijanu za 3:0.

Edin je teren stadiona Olimpico napustio u 74. minuti kada ga je zamijenio Nikola Kalinić, a Olimpico ga je ispratio sa velikim ovacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije