Duel dvojice Edina pripao Džeki: Dijamant vodio Romu do pobjede nad Basakšehirom

Radiosarajevo.ba
Duel dvojice Edina pripao Džeki: Dijamant vodio Romu do pobjede nad Basakšehirom
Foto: Twitter / Edin Džeko

Najzanimljivi duel, barem za navijače u Bosni i Hercegovini u večerašnjem programu Evropske lige odigran je u Rimu gdje je Roma Edina Džeke porazila Basakšehir Edina Višće sa 4:0. 

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko za 74 minuta igre upisao je gol i asistenciju.

Džeko sjajno pogodio: Dijamant povećao vodstvo Rome protiv Basakšehira

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je gol za Romu u okviru prvog kola Evropske lige. Dijamant je odlično iskoristio asistenciju Zaniola i povisio prednost svog kluba. U večerašnjem duelu Giallorossi igraju protiv Višćinog Basakšehira, a trenutni rezultat je 3:0 za Romu. Nedugo nakon gola, Edin je asistirao za gol Zaniola.

Romu je u vodstvo došla autogolom Juniora Caicara iz 42. minute, a na 2:0 povisio je Džeko na asistenciju Zaniola, da bi naš kapiten asistirao Italijanu za treći gol Rome u večerašnjem duelu. Konačni rezultat u sudijskoj nadoknadi postavio je Justin Kliuvert. 

Kolašinčev Arsenal lagano protiv Eintrachta, Begović primio tri gola

U terminu od 19:55 odigrano je 12 utakmica prvog kola grupne faze Evropske lige, a nastupe su upisala četiri bosanskohercegovačka fudbalera - Senad Lulić, Gojko Cimirot, Sead Kolašinac i Asmir Begović. Arsenal je ostvario pobjedu protiv Frankfurta na gostovanju (0:3). Pobjedu Topnicima je donijeli su mladi f udbaleri Willock golom u 38. 

Džeku je u 74. minutu meča zamijenio Nikola Kalinić.

Na drugoj strani, Edin Višća na terenu je proveo svih 90. minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije