Kolašinčev Arsenal lagano protiv Eintrachta, Begović primio tri gola

Radiosarajevo.ba
Kolašinčev Arsenal lagano protiv Eintrachta, Begović primio tri gola
Foto: EPA / Sead Kolašinac

U terminu od 19:55 odigrano je 12 utakmica prvog kola grupne faze Evropske lige, a nastupe su upisala četiri bosanskohercegovačka fudbalera – Senad Lulić, Gojko Cimirot, Sead Kolašinac i Asmir Begović.

Arsenal je ostvario pobjedu protiv Frankfurta na gostovanju (0:3). Pobjedu Topnicima je donijeli su mladi fudbaleri Willock golom u 38. minuti uz pomoć protivničkog igrača i okvira gola i Saka u 85. te Aubameyang u 88. Od 79. minute njemački klub je igrao s igračem manje, jer je Kohr dobio drugi žuti karton. Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta, a dobio je i javnu opomenu zbog odugovlačenja.

U ovoj grupi do pobjede je došao i Standard, samo na domaćem terenu (2:0). Klub iz Liježa savladao je portugalski Guimaraes. Autogol u 66. minuti postigao Hanin, a u sudijskoj nadoknadi M'Poku je zaključio susret. Cijeli meč odigrao je bh. reprezentativac Gojko Cimirot.

Qarabag našeg Asmira Begovića poražen je na domaćem terenu od Seville (0:3). Begović je u prvom poluvremenu dobro čuvao sovj gol, a posebno se izdvaja intervencija iz 30. minute, ali u drugom poluvremenu njegovu mrežu su pogađali Chicharito, El Haddadi i Torres. Posmatrač suđenja na ovom susretu bio je naš Elmir Pilav.

Lazio je poražen na gostovanju kod Cluja (2:1). Bastos je doveo italijanski klub u prednost u 25. minuti, a Deac je izjednačio u 41. iz penala. Rumunski klub je u 75. minuti pogotkom Omranija došao do pobjede. Senad Lulić je u igru ušao u 80. minuti, dok je kod domaćih na klupi presjedio Mateo Sušić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije