Doček Vatrenih u Zagrebu: Igrači na Trgu, u centru grada 300.000 ljudi

Radiosarajevo.ba
Doček Vatrenih u Zagrebu: Igrači na Trgu, u centru grada 300.000 ljudi
Neopisive scene vladaju na dočeku hrvatskih nogometaša koji su se vratili sa Svjetskog prvenstva nakon najvećeg uspjeha u historiji.

Na ulice Zagreba izašlo je više od 300 hiljada građana kako bi pozdravili doprvake svijeta, a u središtu Zagreba, na i oko Trga bana Jelačića reprezentaciju je dočekalo oko 250 hiljada ljudi.

Vatrene u Zagrebu dočekalo više od 300.000 navijača

Atmosfera na Trgu bana Jelačića je postajala sve užarenija kako su se reprezentativci približavali trgu.

bustrgggg.jpg - undefined

Foto: Index.hr

Reprezentacija Hrvatske je iz Moskve poletjela oko 12 sati i u Zagreb je sletjela u 15:20. Autobusu s hrvatskim nogometnim reprezentativcima trebalo je više od tri i pol sata da prijeđe nešto manje od kilometara od zagrebačkog aerodroma do Trga Republike Hrvatske, odnosno zgrade Hrvatskog narodnog kazališta.

Tek oko 20 sati stigli su do Ilice, a 40 minuta kasnije konačno su stigli na glavni zagrebački trg.

zagreb_navijaci_vatreni_docek44.jpg - undefined

Foto: Index.hr

Čitavom trasom oduševljeni navijači pozdravljali su svoje heroje koji su u proteklih mjesec dana ostvarili najveći uspjeh u historiji hrvatskog sporta osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no najveća gužva je upravo u posljednjem kilometru koji je bio pred njima.

Hiljade  ljudi na trasi od aerodroma do Trga bana Jelačića pozdravljaju igrače i selektora Dalića, a autobus je nekoliko puta zapeo u masi jer navijači ne puštaju kolonu da prođe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije